Schiedamse Handbalvereniging DWS ontvangt Koninklijke Erepenning
zaterdag, 13 juni 2015 16:00

Schiedamse Handbalvereniging DWS ontvangt Koninklijke Erepenning

Zijne Majesteit de Koning heeft bij beschikking van 12 januari 2015 bepaald dat de Schiedamse Handbalvereniging "Door Wilskracht Sterk" (DWS) in aanmerking komt voor de Koninklijke Erepenning. Dit ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de vereniging in 2014.

Vandaag, zaterdag 13 juni, sluit de vereniging haar jubileumjaar af met een jubileumfeest. Zojuist, om 16.00 uur, heeft de burgemeester van Schiedam de heer C.H.J. Lamers de Koninklijke Erepenning aan het bestuur van de vereniging overhandigd.

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding, die uitsluitend is bestemd voor die verenigingen, die tenminste een halve eeuw bestaan. De onderscheiding wordt alleen uitgereikt bij de viering van het vijftigjarig bestaan of een veelvoud van 25 jaar. Om voor een erepenning in aanmerking te komen dient een vereniging zich onder andere op haar terrein te onderscheiden. De vereniging en haar bestuursleden dienen te goeder naam en faam bekend te staan. De laatste keer dat in Schiedam een vereniging werd onderscheiden met een Koninklijke Erepenning was in 2011. De Schiedamse toneelvereniging Utile Dulci ontving toen de Koninklijke Erepenning is het kader van haar 100-jarig bestaan.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws