vrijdag, 28 april 2017 10:45

Schiedamse kunstenaar maakt tiende tentoonstelling Niet Netjes

Schiedam - De Schiedamse kunstenaar Jacques Tange organiseert van 20 mei tot en met 4 juni 2017 het festival Niet netjes met erotische kunst.

Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, is dan twee weken met vakantie en Tange neemt voor haar waar. Samen met zijn vrouw Belinda nodigt hij twaalf kunstenaars uit. Het ondeugende werk met een knipoog wordt speciaal voor de tentoonstelling gemaakt of komt uit geheime laatjes.

Tiende editie
Niet Netjes begon tien jaar geleden op initiatief van Tange, vertakte naar België en groeide uit tot een manifestatie. Er deden in totaal meer dan honderd kunstenaars mee. Deze tiende editie gaat de tentoonstelling na 4 juni door bij Galerie Jabelle (Schiedam) en ArtStudio/Galleryshop Jacques Tange aan de Schie 50. Op die locaties worden nieuwe toegevoegd.

Deelnemende kunstenaars
Rob Scholte, Diet Wiegman, Judith Wiersema, Sjef Henderickx, Harald Vlugt, Harr Wiegman, Bram Reijnders, Jacques Tange, Dindi van der Hoek, Maayke Schuitema, Yvon Koopman, Gerrit ter Beek, Michel Snoep [postuum]

Nieuwe programmering
Het Stedelijk Museum Schiedam is onder leiding van Carasso een nieuwe koers ingeslagen met aandacht voor kunst en geschiedenis. De directeur is met vakantie, waarbij een kunstenaar iets toevoegt aan de programmering, is daar onderdeel van. Het ligt in het verlengde van De directeur op zaal van afgelopen zomer toen haar bureau letterlijk in het museum stond.

Vakken vullen
Met enige verbazing realiseert Tange zich dat dit het eerste (onbezoldigde) baantje is in 35 jaar. ‘Toen ik op de academie zat, vulde ik vakken bij de Codi – en dan nu museumdirecteur voor twee weken. Toch promotie gemaakt.’ Deirdre Carasso: ‘Wel ontzettend jammer dat ik dan op vakantie ben.’

Foto: Jacques Tange, Art for Art sake, acryl op papier

Schiedamse kunstenaar maakt tiende tentoonstelling Niet Netjes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws