vrijdag, 04 november 2016 13:35

Schiedamse molens gaan weer schitteren op nationale Tv

Schiedam - Dat Schiedam het heel goed doet op camera dat wisten wij natuurlijk al. Maar ook 'Hilversum' lijkt Schiedam steeds meer te ontdekken. Zo kwam Heel Holland Bakt jurylid en meesterbakker Robèrt van Beckhoven hier op bezoek voor de opnames van zijn nieuwe programma over brood.

In deze zesdelige serie van Omroep MAX gaat Robèrt op zoek naar mooie graan- en meelproducten; ambachtelijke bakkers en molenaars en verhalen over brood in heel Europa. Voor de Nederlandse aflevering heeft men gekozen om o.a. in molen De Vrijheid te filmen waar het maalbedijf van De Schiedamse Molens is gehuisvest en nog echt met wind wordt gemalen.

Meesterbakker Robèrt was erg geïnteresseerd in de molen, het maalbedrijf, de molenaar en wat zijn drive is om dit mooie ambacht uit te oefenen. Molenaar Theo de Rooij glom van trots door alle complimenten. Dankzij de Schiedamse vrijwillig molenaars draaiden speciaal voor de opnamen ook alle andere brandersmolens wat veel indruk maakte op Robèrt en de filmcrew. Er zijn dan ook veel mooie beelden geschoten van Schiedam en haar molenreuzen.

De uitzending zal te zien zijn op donderdag 19 januari 2017 op NPO1

Schiedamse molens gaan weer schitteren op nationale Tv

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws