donderdag, 28 juli 2016 12:00

Schiedamse Nouschka Fontijn klaar voor Rio de Janeiro

waterwegsport

Rio de Janeiro - De Olympische Spelen staan voor de deur, want op 5 augustus gaat hét sportevenement van deze zomer van start in het Braziliaanse Rio de Janeiro.En de Schiedammers zullen dit evenement met extra spanning volgen want de Jeneverstad is wel erg goed vertegenwoordigd op de spelen. 

Ook in het boksen is er kans op een medaille, want de Schiedamse Nouschka Fontijn zal zich opnieuw gaan meten met de absolute wereldtop. Sportnieuws.nl en het AD zetten de bokster in het zonnetje en keken met haar vooruit. Niet iedereen is bekend met de Schiedamse bokster Nouschka Fontijn, maar de topsporter is wel één van de twee beste van de wereld uit het middengewicht. Zo won ze al eens brons en zilver op het EK en WK en pakte zij vorig jaar goud tijdens de Europese Spelen in Bakoe. Maar haar coach en partner Abdul Fkiri en zij hebben maar één doel in Rio: goud. Met het zelfvertrouwen zit het wel snor. ,,Het geeft een kick om grote landen te verslaan. Er is nog nooit een Nederlandse dame op de Olympische Spelen geweest in het boksen. Het is dus extra gaaf om de eerste te zijn. En dan ook nog een gouden plak te pakken,” denkt ze hardop in gesprek met Sportnieuws.

Tunneltje

Opvallend is de voorbereiding van Fontijn wel, laat ze weten in het AD Sportwereld. ,,Ik train liever niet in de sport- of boksschool, maar juist in een donker tunneltje tussen Rotterdam en Schiedam in,” geeft ze aan. ,,Het lijkt apart, maar ik kan mij dan het beste concentreren en volle bak gaan. Het is praktisch en lekker dichtbij. Daarbij galmt het ook lekker, haha. Het lijkt een beetje op Rocky taferelen, maar dit past wel het beste bij mij.”

Het doel voor Rio is dan ook duidelijk. ,,Ik ga voor een medaille, niets meer en niets minder. Mijn leven staat nu alleen in het teken van Rio. Dag in, dag uit. Ik ga er vol voor,” zei de in gesprek met verslaggever Thijs Zonneveld. Fontijn komt uiteindelijk pas op de laatste dag van de Spelen in actie. Tot die tijd zal zij volledig trainen op honderd procent om optimaal voorbereidt te zijn op wat komen gaat.

Schiedamse Nouschka Fontijn klaar voor Rio de Janeiro

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws