maandag, 03 augustus 2015 16:44

Schiedamse Orgelzomer

In de Grote of St.Janskerk speelt deze zomer het fraaie Flentrop-orgel een hoofdrol. Het orgel, dat is gehuisvest in de historische Niehoff-kassen (1552), wordt op vier dinsdagavonden door gerenommeerde organisten bespeeld. De eerste keer is dinsdag 4 augustus 2015 vanaf 20:15 uur.
De Groningse organist Sietze de Vries is wereldwijd bekend om zijn improvisatiekunst. In 2012 won hij het Internationale Improvisatieconcours in Haarlem. Zijn concerten trekken overal vele luisteraars. Tijdens zijn concert in Schiedam spiegelt hij zijn improvisaties aan enkele bijzondere composities uit de Noord-Duitse barok. Muziek die het Flentrop-orgel op het lijf geschreven is.Inleiding
Voorafgaand aan het concert wordt om 20.00 uur een korte inleiding verzorgd door de organist zelf bij het koororgel.
Na afloop is er gelegenheid tot onderlinge ontmoeting en een nabeschouwing met de organist onder het genot van koffie, thee of fris.

Grote- of Sint Janskerk
Deze driebeukige hallenkerk werd rond 1335 gebouwd op een de plaats waar eerder in 1262 een kleine kerk heeft gestaan. De consistorie, het doophek en carillon met 38 klokken maken deze kerk het bezoeken meer dan waard.

Prijzen
Volwassen: € 7,00

Schiedamse Orgelzomer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws