woensdag, 11 mei 2016 07:35

Schiedamse raakt met woorden

nieuwe stadsblad

Schiedam - Afgelopen zaterdag verscheen alweer de 3e dichtbundel van de Schiedamse schrijfster Yvette Kars. 'Verborgen gebreken' heet de bundel, die onder haar pseudoniem Feetje verscheen.

Het begon als een uit de hand gelopen hobby. Yvette Kars, eigenaar van tekstbureau Feetje en schrijfster van kinderboekenreeks Rick de Reiziger, plaatste af en toe een klein gedichtje op haar Facebookpagina. Met groot succes. Toen er voor de derde keer op rij een gedicht van haar viraal ging en ze steeds vaker merkte dat de tekstjes, die ze plaatste als 'Feetje' werden geplagieerd, besloot ze om haar gedichtjes te gaan verzamelen. Haar eerste dichtbundel, 'Recht in het hart', werd enthousiast ontvangen. Waarna de 2e bundel (Dronken van geluk) en nu dus de 3e bundel 'Verborgen gebreken' al snel volgden.

De bundels bevatten een ogenschijnlijk willekeurige verzameling van gedichten en gedachten, die soms ontroeren, soms stof tot nadenken geven en soms ook gewoon een glimlach op het gezicht toveren. De grote gemene deler? Yvette's teksten zijn toegankelijk en herkenbaar.

"Het mooiste vind ik de reacties die ik vanuit het hele land ontvang van mensen", aldus de schrijfster zelf. "Mensen die tot tranen toe geroerd zijn door één van mijn gedichten of me gewoon even laten weten zoveel te genieten van mijn schrijfsels. Ja, dan voel ik me heel rijk hoor".

In de Week van de poëzie was een kleine selectie van haar gedichten te bewonderen tijdens een mini-expositie in het Schiedams Boekhuis, wat ook veel leuke reacties opleverde. Het gedicht 'Mijn stad' (uiteraard over Schiedam) hangt er nog altijd.

De bundels ( á € 10,= per stuk) zijn o.a. te koop via het Schiedams Boekhuis of te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schiedamse raakt met woorden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws