zondag, 03 juli 2016 22:10

Schiedamse Shannon haalt 2x brons op EK judo

nieuwe stadsblad

Schiedam - Dit weekend behaalde Shannon van de Meeberg, judoka van Judoclub Nobel zowel individueel als met het Nederlandsteam een mooie 3e plaats op het EK judo -18 jaar in Vantaa, Finland.

Onder leiding van trainer/coach Dimitri Nobel en Akkie Muilwijk won Shannon haar eerste partij van Jokinen (FIN) met een straf. De tweede partij ging verloren tegen Tando (FRA).Hierdoor belande Shannon in de herkansingsronde. Shannon won vervolgens van Hjiyeva (AZE) en Oberan (KRO). In haar laatste partij om het brons wist Shannon overtuigend te winnen van Zemanova (CZE). Met dit resultaat sluit ze een mooi judo-seizoen af . Volgend jaar zal Shannon de overstap maken naar de klasse -21 jaar.

Haar zusje Rachel wist zich in haar eerste jaar -18 jaar ook te kwalificeren voor dit EK. Helaas wist Rachel geen partij te winnen. Ze verloor van Borisova (RUS) en Varga (HUN).

Een dag later wist Shannon nog een 3e plaats te behalen met het Nederlandsteam. In de voorrondes werd er gewonnen van Polen en Rusland. De halve finale ging verloren tegen Frankrijk. Om het brons wist Nederland te winnen van Italiƫ.

Schiedamse Shannon haalt 2x brons op EK judo

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws