zondag, 13 augustus 2017 21:25

Schiedamse softbalsters eindigen negende bij World Series

waterwegsport

Schiedam - Na eerder deze zomer goud te hebben behaald op het Nederlands Kampioenschap en Europees Kampioenschap Little League Juniors, denderende het South West Thunders team uit de regio Rotterdam, door naar de World Series in Kirkland, Seattle U.S.A. Isa Zwitzer en Manon Bol van SV&HV Schiedam kwamen samen met hun teamgenootjes en Schiedamse coach Danielle Zwitzer tegenover de 9 beste softbal teams van 14 & 15 jarige meiden van de wereld te staan.

South West Thunders speelde tegen de teams van West, East, Southwest en Latin Amerika en de wedstrijd om de achtste en negende plek tegen Canada welke door Canada met 1-5 werd gewonnen. Ondanks dat alle wedstrijden werden verloren vond Isa dit toernooi de mooiste ervaring tot dusver van haar -14 jarige tiener- leven. Ook Manon is vele ervaringen rijker; vorig jaar werd zij nog tweede bij het NK. Dit jaar stond de 14 jarige in de World Series en wisten zij het tot negende beste van de wereld te brengen. Ze geeft toe dat het niveau in Amerika hoger ligt dan in Europa.
Little League Littles in EK in Polen

Reganied Franka en Shalendra Lake, de jongere SV&HV teamgenootjes van Isa en Manon van het U17 team (softbal topsport onder de 17 jaar), werden met hun team South West Thunders eind juli tijdens de halve finale van het Europees Kampioenschap ‘Softbal Littles’(11-13 jaar) in Kutno uitgeschakeld. Volgens de 13 jarige Franka was het een geweldige ervaring om tegen de beste softbalsters uit Italië, Tsjechië en Polen te mogen spelen en zij kijkt al weer vol verlangen uit naar de Little Leagues van 2018.

Schiedamse softbalsters eindigen negende bij World Series

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws