maandag, 18 juli 2016 12:51

Schiedamse Stadsimkers zoeken hulp

Schiedam - De Schiedamse Stadsimkers zijn nog op zoek naar bedrijven die hun activiteiten willen sponsoren.

Sinds 2014 is, ontstaan uit een burgerinitiatief, een groep imkers actief in Schiedam. In november 2015 is de Stichting Schiedamse Stadsimkers officieel opgericht. De stichting wil ervoor zorgen dat Schiedam een goed leefgebied wordt en blijft voor bijen en vlinders. En dat willen ze ook uitdragen.

In de korte tijd dat ze actief zijn, is de “bijenbaan” het meest zichtbare succes. De ongebruikte trambaan langs de Slimme Watering is van een onaantrekkelijke opslagplaats voor bouwmaterialen omgevormd tot een prachtige groene en bloeiende strook. Dit initiatief is in juni beloond met een landelijke onderscheiding. Maar ook op andere plaatsen in Schiedam zijn, in samenspraak met de gemeente, bijvriendelijke mengsels ingezaaid in plaats van standaard grasmengsels. "We werken mee aan bijenlessen aan basisscholen, nemen deel aan een project op het Schravenlant Lyceum en hebben onlangs een bijenmarkt georganiseerd."

Toekomst

Uiteraard hebben de imkers toekomstplannen. In Midden Delfland is de Honey Highway aangelegd langs de A4, deze bijvriendelijke groenstrook willen de imkers doortrekken op het grondgebied van de gemeente Schiedam. De bestaande bijenstal in de Heemtuin (Beatrixpark) willen ze vernieuwen en voorzien van een informatiepaneel en in de polder willen ze, in samenwerking met het Schravenlant Lyceum, een idylle voor bijen en vlinders creëren. Om deze doelen te bereiken, hebben ze geld nodig. Voor € 100,– kan ongeveer 1250 m2 ingezaaid worden met een bijvriendelijk mengsel en voor € 500,– kunnen een aantal bomen planten geplant worden met meerwaarde voor bijen en vlinders. Voor de bouw van een bijenstal wordt momenteel een raming gemaakt.

Sponsors

De Schiedamse Stadsimkers zijn nog op zoek naar bedrijven die hun activiteiten willen sponsoren. Bedrijven die zij op hun beurt kunnen helpen het duurzaamheidsbeleid handen en voeten (of wellicht vleugels) te geven. Bijvoorbeeld door een presentatie te geven, of mee te denken over mogelijkheden duurzaamheid uit te dragen. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schiedamse Stadsimkers zoeken hulp

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws