dinsdag, 25 oktober 2016 16:07

Schiedamse tulpen voor Wereld Polio Dag

nieuwe stadsblad

Schiedam - Op 24 oktober, wereld polio dag, overhandigde John Smits als voorzitter van Rotaryclub Schiedam een doos “End Polio Now”-tulpen aan burgemeester CHJ Lamers van Schiedam.

“Hartelijk dank, het is een hele goede actie die ik van harte ondersteun” was de reactie van de burgemeester.

Een van de doelen van Rotary International is om polio de wereld uit te helpen, door middel van wereldwijde vaccinatie. Hierbij wordt samen gewerkt met WHO, UNICEF, CDC en de Bill & Melinda Gates foundation. Het doel komt steeds dichterbij, polio is teruggebracht van ca 300.000 nieuwe gevallen per jaar in de jaren ’80 tot slechts enkele gevallen per jaar nu (met name in conflictgebieden).

Om de wereld polio vrij te maken, moeten we er voor zorgen dat er nog enige tijd gevaccineerd wordt en ieder nieuwe geval goed wordt aangepakt. Om dit doel te steunen brengen we in Nederland de “End Polio Now”-tulpen uit. Van iedere doos “End Polio Now”-tulpen (aanschaf €15) gaat door een afspraak met de Bill & Melinda Gates Foundation uiteindelijk €31,29 naar het goede doel; het geheel poliovrij maken van de wereld.

De tulpen zijn nog tot 14 november te bestellen, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schiedamse tulpen voor Wereld Polio Dag

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws