maandag, 26 januari 2015 09:58

Schiedamse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2015

De tweeëntwintigste editie van de Nationale Voorleeswedstrijd staat voor de deur. In Zuid-Holland zijn 448 schoolkampioenen aangemeld.

Op woensdag 4 februari 2015 organiseert de Bibliotheek Schiedam de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van basisscholen De Taaltuin, Gravin Aleidaschool, Sint Jan School, Wijkschool de Gorzen, St. Willibrordusschool, St. Jozef, Sint Bernardusschool, De Kring, De Troubadour, De Regenboog, De Violier en De Vlinder treden dan voor het voetlicht. De kinderen uit de groepen 7 en 8 lezen een fragment uit hun favoriete jeugdboek voor. Op school wonnen zij de wedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel 'Voorleeskampioen van de school'.

Tijdens deze eerste voorronde strijden deze kampioenen om twee plekken in de kwartfinale. Deze vindt plaats in de maand maart in het Bibliotheektheater Rotterdam. Wie doorgaat naar die volgende ronde ligt in de handen van een deskundige jury. In de jury nemen plaats: Jenny Maarschalk, programmering bij de Bibliotheek Schiedam; Jeanette Jongen, lid van de Voorleesbrigade en Kathy Huitema, verslaggeefster bij het Nieuwe Stadsblad.

De winnaars van de kwartfinales lezen woensdag 15 april 2015 voor tijdens de provinciale ronde op in het Bibliotheektheater van Rotterdam. Uit elke provincie gaat één kandidaat door naar de landelijke finale op woensdag 27 mei 2015 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Zie ook: http://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws