dinsdag, 15 augustus 2017 11:26

Schiedamse woonkamers gezocht voor Chambres de Schie

Schiedam - Tijdens Fotofestival Schiedam, van 12 tot en met 22 oktober 2017, worden er op bijzondere locaties in de historische binnenstad verschillende kunstprojecten tentoongesteld. Voor de terugkerende expositie Chambres de Schie is de organisatie op zoek naar Schiedamse huizen waar werk van jonge makers kan worden geƫxposeerd Wie zijn of haar woonkamer, gang of badkamer beschikbaar wilt stellen, kan zich opgeven.

Chambres de Schie is net als in voorgaande jaren een belangrijke pijler van het Fotofestival Schiedam. Het is een groepsexpositie met een zorgvuldige selectie werken van recentelijk afgestudeerde fotografen en kunstenaars. Hun werk wordt getoond in woonhuizen aan de Schie en Lange Haven. Tijdens Fotofestival Schiedam 2017 zal de expositie voor het eerst ook te zien zijn in huizen aan de Tuinlaan en de Lange Nieuwstraat. Beide straten zijn gelegen aan de Plantage, het oudste stadspark van Nederland die dit jaar 250 jaar bestaat. Bekijk hier de plattegrond.

Schiedamse huizen gezocht
De organisatie van het festival is op zoek naar eigenaren van woningen aan Schie, Langehaven, de Tuinlaan en de Lange Nieuwstraat die mee willen doen aan deze bijzondere expositie. Misschien heb je een huis waar je heel erg trots op bent? Misschien wil je graag kennis te maken met de jonge kunstenaars? Misschien geniet je ervan om tijdelijk omringd te zijn door de nieuwste kunst? Fotofestival Schiedam kijkt graag met bewoners naar de mogelijkheden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Over het Fotofestival Schiedam
Fotofestival Schiedam presenteert van 12 tot en met 22 oktober exposities, beeldprojecten en activiteiten die de interactie aangaan met een andere (kunst)discipline. Dit jaar draait het allemaal om het thema Blauwdruk, dat de relatie tussen fotografie en grafische- en ruimtelijke vormgeving verkent.

Waar en wanneer?
Datum: 12 t/m 22 oktober 2017
Locatie: op diverse locaties in het centrum van Schiedam
Toegang: gratis (uitgezonderd enkele speciale activiteiten)
Schiedamse woonkamers gezocht voor Chambres de Schie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws