woensdag, 15 april 2015 16:26

SchiedamSport wordt genegeerd door sportclubs

De gemeente Schiedam had gedacht dat de Schiedamse sportclubs zelf hun activiteiten zouden vermelden op de website Schiedamsport.nl. Ondanks diverse aansporingen is dat nog niet echt gelukt. De Nationale sportweek die volgende week losbarst zou, volgens Goran Miskovic, consulent sportstimulering van de gemeente Schiedam, "een springplank voor de website moeten worden waarbij de aanbieders enerzijds hun aanbod kunnen tonen, en wij anderzijds de website nog een keer onder de aandacht kunnen brengen bij het grote publiek." Maar wie zoekt op activiteiten voor jongeren of volwassenen vindt welgeteld één activiteit in Schiedam: een schaakcursus op 30 april. Niet alleen is het aanbod nu beperkt doordat maar een paar organisaties hun activiteiten (gratis!) op de website plaatsen, het komt ook doordat activiteiten verkeerd geplaatst worden. Zo vind je bij basisschoolactiviteiten "Zumba voor Volwassenen".

Goran: "Op de een of andere manier wil dit proces nog niet vlotten en zullen wij hier aandacht voor blijven vragen. Bij de doelgroep basisonderwijs wordt de website al beter gevonden en gevuld. Wij hopen dat dit aanstekelijk werkt en de andere sportaanbieders beweegt om ook hun activiteiten (ook voor andere doelgroepen) te plaatsen."
De gemeente Schiedam heeft nu zelf totaal geen overzicht van welke activiteiten er worden georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. Ook is er volgens Goran geen officiële opening van de week, zoals in Vlaardingen wel gebeurt. "Wij hebben in Schiedam geen uitvoerende capaciteit vergelijkbaar met VIB in Vlaardingen." Komkids Advies reageerde op Twitter: "Wethouder Nathalie Gouweleeuw opent bij KomKids zaterdag 18 april om 11.00 de Nationale Sportweek in 't Plantage Park. Iedereen is hierbij welkom!". Blijkbaar is dat dan weer niet bekend bij de afdeling sport van de gemeente.

SchiedamSport.nl is al sinds augustus 2013 in de lucht en is officieel gelanceerd in januari 2014. Het persbericht meldde toen: "De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Schiedammers sporten en bewegen. Om die reden wil zij haar inwoners op een snelle en gemakkelijke manier kennis laten maken met verschillende sporten." Dat lijkt dus vooralsnog niet gelukt.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws