maandag, 23 maart 2015 20:18

SchiePlaza is het enige down-hill skatepark van Nederland

Op zaterdagochtend 21 maart was de officiële opening van het nu al succesvolle Schiedamse skatepark SchiePlaza. Het enige down-hill skatepark in Nederland dat gelegen is naast het station Schiedam Centrum.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport en Jeugd) gaf tijdens de opening aan dat er een stukje stad is teruggehaald en dat het gebied nu mooi en aantrekkelijk is voor jongeren. "Als wethouder Sport en Jeugd vind ik sporten en bewegen natuurlijk heel belangrijk. In verenigingsverband, maar zeker ook op straat. Op veldjes en pleinen, in buurten en wijken. Voor iedereen toegankelijk. Zodat je de sport kunt kiezen die je leuk vindt en die je op jouw moment kunt doen," aldus de wethouder.

's Middags vond op het hippe down-hill skatepark de Schiedamse 'best line contest' plaats. De wedstrijd kende drie trotse winnaars.

Inline: August van Velden

BMX: Glen Bijstra

Skateboard: Michael Schaap

SchiePlaza Skatepark

Het skatepark in Schiedam is sinds januari 2015 opgeleverd en is sindsdien één van de drukst bezochte skateparken van Nederland. De reacties zijn lovend! Er ligt een modern skatepark, van 120 meter lang en 7 meter breed ontworpen door SkateON en het Schiedamse bureau Vijf890. Ook is voor het ontwerp meegedacht door lokale skaters en is er inspiratie gehaald uit de brandweerkazerne gelegen naast het park. Schiedam is blij met deze hit.

Foto: Twitter Alexander van Steenderen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws