donderdag, 02 februari 2017 22:19

Scholieren in spanning: wie wint de Grote Brandersbeker

Schiedam - Nog een paar dagen en dan wordt duidelijk welke groep middelbare scholieren dit jaar De GROTE BRANDERSBEKER heeft gewonnen.

Vrijdag 10 februari om 12.15 uur - 14.15 uur wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Jeneverie en Borrelmuseum ’t Spul, Hoogstraat 92 te Schiedam bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

De wethouder van onderwijs, de heer Mario Stam, zal de beker uitreiken.

Alle leerlingen van de tweede klassen van Lyceum Schravenlant hebben op 27 januari in de winterkou een tijdreis gemaakt naar het Schiedam van 250 jaar geleden. Tijdens dit ‘Erfgoedspoor’ bezochten zij molen De Drie Koornbloemen, branderij De Tweelingh van Herman Jansen beverages, het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, het Anthonisgilde en het zakkendragershuisje en Borrelmuseum en Jeneverie ’t Spul.

De jeugdige experts moesten die dag tonen het verleden van hun stad te kennen. Ook moesten zij allerlei taken volbrengen. De kap van de molen kruien, meterslange antieke peilstokken door de stad vervoeren, jeneverkruiden herkennen, smakken, graan scheppen, met kapzakken op balen opzetten en sleden over de Dam trekken. Voor houtvuurtjes op straat en warme kruiken om af en toe de handen te warmen was gezorgd.

De klas die het harde leven van toen het beste aankon mag zich straks de winnaar noemen van de begeerde GROTE BRANDERSBEKER.
Scholieren in spanning: wie wint de Grote Brandersbeker

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws