vrijdag, 17 maart 2017 08:41

School’s cool en Benefits for Kids starten in Schiedam

Schiedam - Wethouder Mario Stam leidde op donderdag 9 maart de aftrap van de mentorprogramma’s School’s cool en Benefits for Kids. De aftrap vond plaats in de gemeenteraadszaal in Schiedam. Door een voorgestelde samenwerking vanuit de gemeente Schiedam tussen School’s cool Nederland en Stichting BforYou kunnen kinderen uit Schiedam nu kiezen uit twee mentorprogramma’s.

Met de vraag: ‘Welke smaak is de taart?’ namen de aanwezigen direct een duik in de leefwereld van een ‘mentee’. Het meisje dat bij de aftrap deze vraag stelde, kwam uit eigen ervaring over haar mentor vertellen. Zij wilde vooral weten welke smaak de taart was, die voor deze bijzondere gelegenheid gemaakt was. (zie foto). Ook de voor de aftrap aanwezige ervaren mentoren deden bevlogen hun verhaal. ‘Ik wilde dat ik, toen ik het moeilijk had als kind, een mentor had gehad’ en ‘Wat ik van mijn mentee heb geleerd is mij kwetsbaar durven opstellen’. Dit waren de persoonlijke ervaringen die gedeeld werden door de mentoren.

Het mentorprogramma School’s cool Schiedam begeleidt kinderen thuis bij de overgang naar het brugklasjaar van het voortgezet onderwijs. Het mentorprogramma Benefits for Kids richt zich op haar beurt op de talentontwikkeling van de kinderen. Een mentor begeleidt één kind voor een periode van 1 tot 1,5 jaar. Beide programma’s zijn het hele jaar door op zoek naar mensen die zich als mentor in willen zetten voor kinderen van 11 tot en met 14 jaar en naar kinderen die begeleid willen worden. Zowel de geïnteresseerde kinderen als geïnteresseerde ‘toekomstige’ mentoren kunnen nu kiezen uit deze twee mentorprogramma’s.
School’s cool en Benefits for Kids starten in Schiedam

Advertentie