donderdag, 02 juni 2016 23:27

Schoonheidsspecialisten halen 50.000 handtekeningen op

Schiedam - Op 17 mei hadden we in het PopUpTv Nieuws een item over alle schoonheidsspecialisten in Nederland die de noodklok luidden over een wetsvoorstel van minister Schippers. PopUpTv sprak toen met Eva Gundlach van Beautiful Balance in de Gorzen. Eva schrijft ons nu "Het is gelukt! We hebben meer dan 50.000 handtekeningen binnen! Mede door jullie filmpje, waarvoor onze grote dank!. Op dinsdagmiddag 7 juni mag ik met een select groepje met o.a. de branche organisatie ANBOS deze handtekeningen aanbieden in de Tweede Kamer."

Waar gaat het om?

Minister Schippers van VWS heeft in een kamerbrief laten weten nog voor de zomer een wetsvoorstel in te dienen om laser en ipl ontharen een voorbehouden handeling te maken. Of dat de branche al niet genoeg gaat treffen stelt ze in het nieuwe wetsvoorstel dat álle apparatuur op basis van licht, energie, ultrageluid en hoogfrequente stroom straks alleen nog maar door huidtherapeuten en artsen gebruikt mogen worden. "Dat betekent dat zo'n beetje alles met een stekker verboden gaat worden voor ons", aldus Eva Gundlach, al 16 jaar schoonheidsspecialiste in Schiedam.

Deze maatregel gaat de branche hard treffen. Zo'n 9000 bedrijven en banen staan hiermee op de tocht. De strop zal in de miljoenen lopen. Daarentegen is het een schijnveiligheid die de minister afgeeft met de nieuwe wet. Het feit dat je door iemand wordt behandeld die tuchtrechtelijk aanspreekbaar is garandeert geen foutloze behandelingen. Sterker nog; artsen zijn opgeleid om huidziekten te behandelen, niet om cosmetische ontharingen te verrichten. Ze hebben er gewoon geen tijd voor, wat er voor gaat zorgen dat assistenten de behandelingen gaan uitvoeren, met alle gevolgen van dien. Naast dat er een zeer grote financiële strop geldt in de gehele branche, zullen de wachtlijsten in de zorg verder toe gaan nemen en de kosten verder omhoog gaan.

Als oplossing stelt minister Schippers voor dat alle schoonheidsspecialisten een deeltijdopleiding huidtherapie moeten gaan volgen. Klein detail: deze opleiding bestaat niet. Mocht deze opleiding er in de toekomst komen, dan kunnen de slechts twee hogescholen die de opleiding huidtherapie aanbieden de stroom schoonheidsspecialisten niet aan. Er moeten dan zeker 3000 tot 5000 schoonheidsspecialisten omgeschoold gaan worden. Praktisch onmogelijk, daar ze maar een kleine 100 personen per jaar op de opleiding aannemen.

Zie de originele nieuwsvideo hier: https://popuptv.nl/pop-up-tube/popuptv-nieuws-schoonheidsspecialisten-luiden-noodklok

Schoonheidsspecialisten halen 50.000 handtekeningen op

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws