vrijdag, 26 september 2014 11:36

Schreihuisje wordt camera obscura tijdens Fotofestival Schiedam

Het Schreihuisje op het Hoofdplein (Maasboulevard) is een monumentaal wachthuisje, dat bedoeld was om werklieden, die 's ochtends vroeg op de boot wachtten om naar hun werk te gaan, beschutting te bieden tegen regen en wind. Sinds eind 2012 wordt het huisje door de cultuurscout van Schiedam-Zuid gebruikt voor culturele activiteiten. Aan kunstenaars wordt gevraagd om in het huisje een tijdelijk werk te maken.

Tijdens het Fotofestival Schiedam wordt het Schreihuisje, door fotograaf Sjef van Duin, omgebouwd tot Camera Obscura. Deze donkere kamer toont, door het kleine gaatje in de wand, een spectaculaire projectie van de Nieuwe Maas, met schepen die langzaam en ondersteboven over de muur van het Schreihuisje voorbijglijden. Tijdens de openingsuren geeft fotograaf Sjef van Duin uitleg over de werking van de Camera Obscura, een levensgroot fototoestel.

De Camera Obscura in het Schreihuisje is vanaf zaterdag 18 t/m zondag 26 oktober dagelijks te bezoeken van 14.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie over het Schreihuisje en het Fotofestival: schreihuisjeschiedam.blogspot.nl, facebook.com/schreihuisje, fotofestivalschiedam.nl

----------------------

Opening van de Jaren '80 en '90 Hollandse Huiskamer
zaterdag 18 oktober 2014

Zet het alvast groot in de agenda: op zaterdag 18 oktober, tussen 16.00 en 18.00 uur opent de laatste van de vier Hollandse Huiskamers. Deze huiskamer bevindt zich op Hoogstraat 85. Geheel in stijl luiden we, onder genot van een hapje en drankje, deze nieuwe tijdsperiode in. Met muziek en een live performance door rappers Kaascouse en Remco-Rast van Tha New Generation.
Meer informatie over de Hollandse Huiskamers: stichtingmooiwerk.nl/hollandse huiskamers, facebook.com/hollandse huiskamer, twitter @hhschiedam.

----------------------

Buiten Beeld Busreis Schiedam
1 november 2014

In het kader van het Schiedamse themajaar Verk(n)ocht organiseert Mooi Werk dit jaar een tweede busreis, waarbij dit keer architectuur centraal staat.
Op zaterdag 1 november vertrekt om 8.00 uur een touringcar vanaf het Bachplein in Schiedam richting Enschede voor een architectuurwandeling van 1,5 uur door de wijk Roombeek en een bezoek aan Rijksmuseum Twente. Er wordt gezorgd voor een lunch en rondleidingen. Rond 19.00/19.30 uur zijn we weer terug in Schiedam.

De organisatie van deze excursie is in handen van Ineke Hagen en Peke Hofman. De prijs voor de busreis bedraagt € 30,- per persoon voor reis, rondleiding en de lunch. Als u een museumkaart heeft, vragen wij u vriendelijk deze mee te nemen.
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-2734780.
Als u deel wilt nemen aan deze excursie, dan kunt u zich tot 25 oktober aanmelden bij Mooi Werk, via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 010-2734780.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws