dinsdag, 14 maart 2017 09:07

Schrijver en podiumdier Bart Chabot in derde Literair café

Schiedam - Ter gelegenheid van de Boekenweek staat dit literaire café op woensdag 29 maart 2017 in het teken van "Verboden Vruchten".

Bart Chabot draagt in de bibliotheek in de Korenbeurs voor uit eigen werk en gaat in gesprek met het publiek. Het muziekduo Emellan zorgt op deze avond voor een extra feestelijk tintje door een muzikale omlijsting. Het literair café is een initiatief van het Literair Gezelschap Schiedam. Deze nieuwe stichting heeft tot doel om op het terrein van literatuur verschillende activiteiten te bevorderen en te organiseren.

Veelzijdig
Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Chabot brak met zijn vierdelige biografie over Herman Brood door naar het grote publiek, maar heeft nog veel meer op zijn conto. Al in 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. Van 1989 tot 2008 was hij op met verschillende tournees met Remco Campert, Jan Mulder, Martin Bril en Ronald Giphart in Nederlandse theaters te zien. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren. Hij schreef het boek Diepere lagen, een aangrijpend en zeer persoonlijk relaas over de eerste verschijnselen, diagnose, verloop en de behandeling van de ziekte die hem trof in 2011, en twee jaar later debuteerde hij als romanschrijver met het boek Triggerhappy. Ter ere van zijn zestigste verjaardag koos Bart Chabot in 2014 zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Hij bekeek zijn werk opnieuw, bewerkte, kortte in en herschreef en zo ontstond de bloemlezing Zestig. Met Chabot zijn we verzekerd van een enthousiasmerende lezing! De inloop is om 19.30 uur, de aanvang is om 20.00 uur.

Luisterpopduo
Het duo Emellan bestaat uit zanger, tekst- en liedjesschrijver Richard van der Keur en gitarist Elmer Meijers. Dit luisterpopduo maakt muzikale collages over de stad en mensen zoals jij en ik. Zij spelen liedjes van hun laatste CD 'Klein Bombastisch' waarin het boekenweekthema 'Verboden vruchten' verhalend aan bod komt.

Kaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, Boekhandel Post Scriptum en Het Schiedams Boekhuis. € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam). Er is gelegenheid voor de aanschaf van boeken van Bart Chabot. Wilt u ook lid worden van het Literair Gezelschap Schiedam? Meer informatie is te vinden op www.literairgezelschap.nl

Schrijver en podiumdier Bart Chabot in derde Literair café

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws