dinsdag, 24 november 2015 10:47

Schudden keert terug naar Maassluis met voorstelling Henk

U kent ‘m vast: Henk. Het is de man die u niet wilt zijn, de man naast wie u als vrouw niet elke ochtend wakker wilt worden. Die treurige man van verderop in de straat, met dat nietszeggende autootje en dat suffe baantje. Van wie u altijd zegt: ‘Als ik zo word, ga ik mezelf verhangen.’ En intussen weet u dat u al een beetje (met) een Henk bent, of hard op weg. En daar lacht u dan maar om.

Daarom is het goed dat het duo Schudden in zijn tiende theatervoorstelling Henk in zijn volle gebrek aan glorie aan ons presenteert. Zowel thuis, bij zijn vrouw en met de buren, als op zijn werk als lulletje rozewater bij een winkel in huishoudelijke artikelen. Waar de chef zelfs zijn naam vergeet als hij nog maar de enige werknemer is.

Henk ondergaat het allemaal lijdzaam. Zijn leven gaat als een nachtkaars uit. Verzet komt alleen ‘s nachts, in zijn nachtmerries. Dan is Henk de stoere held, de redder van de wereld, de wreker. En het mooie van Henk is: hij begint deze voorstelling als een typetje, een lullig mannetje uit een stripverhaal, maar hij wordt beetje bij beetje een personage waarmee je te doen krijgt.

Het neerzetten van dergelijk personages wordt niet voor niet genoemd als specialiteit van cabaretduo Emiel de Jong en Noël van Santen. Het tragikomische aspect is een terugkerend element geworden en dat is niet voor niets. In Henk acteren De Jong en Van Santen het leven van de antiheld en zijn plaaggeesten weer uiterst vaardig bij elkaar.

De voorstelling Henk kunt vrijdag 4 december om 20.30 uur zien in theater De Koningshof. Kaartjes voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via www.theaterkoningshof.nl

Schudden keert terug naar Maassluis met voorstelling Henk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws