maandag, 28 september 2015 10:29

Scouting BvH draagt motorsloep over

Scouting BvH is een vereniging die zowel op het land als het water actief is. Op zaterdag 10 oktober zal in de Wilhelminahaven, onder andere in aanwezigheid van burgemeester Lamers, de door vrijwilligers verbouwde motorsloep Erik Willem worden overgedragen aan de oudste groep jeugdleden, de Explorers.

Sinds 1988 is er door de BvH gevaren met de zeezeilsloep Erik Willem. Deze voormalige reddingssloep is destijds door leden van BvH zelf verbouwd. Vorig jaar is besloten om de Erik Willem om te bouwen tot een motorsloep die geschikt is voor de binnenwateren.

Door de grote inzet van vrijwilligers en met een financiƫle bijdrage van fondsen, w.o. het Fonds Schiedam-Vlaardingen en het De Groot Fonds, en andere sponsoren is deze verbouwing met succes uitgevoerd. De sloep is vaarklaar om als motorsloep door de Explorers te worden gebruikt.

De overdracht zal plaatsvinden op zaterdag 10 oktober om 14.00 uur bij het ponton aan de Wilhelminahaven, Westfrankelandsedijk 3A te Schiedam. Tot 16.00 uur zullen er diverse activiteiten plaatsvinden.

Scouting BvH draagt motorsloep over

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws