vrijdag, 23 september 2016 22:31

Scouting en Zeekadetten actief op Doeleplein Schiedam

Schiedam - Morgen en overmorgen organiseren de Schiedamse Scoutinggroepen, samen met de zeekadetten, de Brandersspelen voor kinderen en jongeren. Dit op en rond het Doeleplein.

De kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan tien verschillende activiteiten. De Scouts gaan proberen met houten balken, touw en vrachtwagenbanden een drijvende brug over de Schie te leggen. Echte waaghalzen mogen proberen deze touwbrug over te steken. Maar pas, je moet niet bang zijn voor een nat pak! Ook komen er grote drijfballen waarin je op het water kunt lopen, terwijl je toch droog blijf.

Verder kan je kano varen, proberen zo hoog mogelijk te klimmen op een stapel kratten, popcorn bakken boven een echt kampvuur. Voor de jongere kinderen is er eendjes vissen in een van de vletten van de Schiedamse waterscouts of schminken. Jong en oud kunnen ook een kleine rondvaart maken met de Zeekadetten.

De scouts van de Schiedamse Scoutinggroepen zullen zaterdagmiddag vlottenraces houden: eerst bouwen de meiden en jongen zelf in groepjes hun eigen vlot, daarna worden hier snelheidsraces mee gevaren tussen de Proveniersbrug en de drijvende brug.

De activiteiten zijn zaterdagmiddag en zondagmiddag, telkens van 13:00 tot ongeveer 16:00 uur. Alles rond het Doeleplein bij molen de Kameel en op het water van de Schie naast het Doeleplein.

Scouting en Zeekadetten actief op Doeleplein Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws