maandag, 10 november 2014 10:49

'Scouting-meiden nemen de leiding' voor wethouder Gouweleeuw

Van vier scouting-meiden kreeg wethouder Nathalie Gouweleeuw het boekje 'Girls in the lead' overhandigd. Heb boekje is een samenvatting van het landelijke project waarmee Scouting meisjes stimuleert zich te ontwikkelen en meer de leiding te nemen. De scouts Leanne en Dana en de welpen Kamilah en Iman vertelden de wethouder ook over hun eigen ervaringen binnen scouting.

Bij de vier Schiedamse Scoutinggroepen zijn er tientallen meiden die elke week veel plezier beleven, maar daarnaast ook leren verantwoordelijkheid te nemen voor anderen, samen te werken, uitdagingen aan te gaan of als groep iets moois te creëren. In het landelijke project 'Girls in the lead' zet scouting met name de vaardigheden die meiden bij Scouting opdoen extra in het zonnetje. Omdat je bij Scouting jezelf mag zijn en ieder kind de kans krijgt ergens goed in te zijn, draagt Scouting bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling van meiden. De Schiedamse scoutinggroepen hebben het project binnen de scoutinggroepen vorm gegeven.

De 10-jarige Kamilah en 8-jarige Iman, zelf welpen bij de Scouting Tono-groep, mochten samen met de 11-jarige scouts Leanne en Dana het boekje met inspirerende verhalen van leden en oud-leden aanbieden aan wethouder Gouweleeuw. Die was heel blij met het cadeau van Scouting Schiedam en vergeleek de doelstelling met de gemeentelijke doelstelling om meisjes en meiden te simuleren zelf verantwoordelijkheid te nemen en zich te ontwikkelen voor hun toekomst.

De wethouder wilde natuurlijk ook weten hoe de meiden het project zelf ervaarden. Door zenuwen bleef het even stil, maar zo wist Leanne te vertellen dat toen zij nog welp was, juist de meisjes vaak de leiding hadden. "Dan gingen we met 6 kinderen een speurtocht doen, en moesten we heel goed samenwerken. En ja, meiden kunnen dat toch gewoon heel erg goed".

Ook de 10-jarige Kamilah, zelf net gids geworden in een groepje, vind dat meiden beter zijn in organiseren en gezelligheid creëren. "Eerst dacht ik, kan ik dat wel, gids zijn van zo'n groepje. Maar nu vind ik het erg leuk. Vooral omdat je met je groepje hele stoere dingen doet, zoals zelf een vuurtje mogen stoken of een week kamperen".

De vier Schiedamse Scoutinggroepen hebben aangegeven het project binnen hun groep te blijven gebruiken zodat ook juist meisjes 'in the lead' kunnen zijn en hiermee onder andere leiderschapsvaardigheden op kunnen blijven doen. Meer informatie over de Schiedamse scoutinggroepen is te vinden op www.scoutingschiedam.nl.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws