donderdag, 08 december 2016 11:28

Scouting Schiedam maakt waarde vrijwilligerswerk zichtbaar

Schiedam - Je staat er vaak niet bij stil maar zonder vrijwilligerswerk zou de hele maatschappij compleet ontwrichten. De Schiedamse Scouting heeft de waarde van vrijwilligerswerk gisteren zichtbaar gemaakt.

Vrijwilligers zijn overal: in de zorg, in het welzijnswerk, in het theater, bij evenementen, in de kunstsector, bij PopUpTv en ook bij de scouting. De vier Schiedamse Scoutingclubs hebben een manier gevonden om de waarde van hun inzet zichtbaar te maken: ze hebben een cheque gemaakt, die gisteren, op de Nationale Dag van de Vrijwilliger, werd overhandigd aan wethouder Patricia van Aaken.

Op deze cheque staat de waarde van het vrijwilligerswerk dat de vrijwilligers van de vier Schiedamse Scoutinggroepen ieder jaar aan de maatschappij doneren. Scouting Franciscus Lodewijk Groep, Scouting BvH, Scouting Taizé groep en Scouts Tono werken al langer samen in Scouting Schiedam.

'Scouting streeft naar een plezierige vrijetijdsbesteding waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid van kinderen en jongeren. Kinderen leren niet alleen samenwerken, maar ook verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen aangaan en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.' zegt Richard Spruit van Scouting Schiedam.

'Elke week zijn tientallen vrijwilligers actief bij de vier Schiedamse Scoutinggroepen om dat mogelijk te maken. Door dit om te rekenen naar een bedrag hopen de scoutinggroepen beter inzichtelijk te maken wat de maatschappelijke waarde is van de inzet van hun vrijwilligers.´

De scouts hebben berekend dat ze 60.000 uur in Schiedam, per jaar, vrijwilligerswerk doen, wat volgens hen neerkomt op een bedrag van € 898.560,- . De scouts hebben dus gerekend met een schamele € 15,- per uur.

Scouting Schiedam maakt waarde vrijwilligerswerk zichtbaar

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws