maandag, 07 maart 2016 15:12

Scouting Tono-groep doet mee aan NLDoet

nieuwe stadsblad

Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De Scouting Tono-groep doet hieraan mee. Scouting Tono-groep doet mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Schiedam – Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De Scouting Tono-groep doet hieraan mee, en zal op dezelfde middag de volledig vervangen keuken en natte groep heropenen.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Scouting Nederland kent de kracht van vrijwilligers en met de 25.000 vrijwilligers in de organisatie draagt zij graag een steentje bij aan dit mooie initiatief. In Schiedam is onder andere de Scouting Tono-groep actief voor NLdoet door hun groepsgebouw open te stellen voor vrijwillige schilders en klussers.

De scoutinggroep uit Groenoord-Zuid ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen, waar we normaal niet aan toe komen. ‘Wij vinden het, als scouts, belangrijk om er te zijn voor de maatschappij en om ons steentje bij te dragen’, aldus Richard Spruit, stichtingsvoorzitter van de Scouting Tono-groep. ‘NLdoet is hier een mooie kans voor en daarom doen wij graag mee. We leren onze jeugdleden op deze manier dat het goed is om iet te doen voor een ander. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling.’

‘We maken ook gebruik van de gelegenheid om onze volledig vervangen keuken en natte groep (toiletten, douche, wasgelegenheid) te heropenen. Heel wat vrijwillige uurtjes zijn hier in gaan zitten, samen met de hulp van heel wat ouders van onze leden. NLDoet is daarmee de ideale gelegenheid om ook al deze vrijwilligers eens goed in het zonnetje te zetten, net als het Fonds Schiedam Vlaardingen die een mooie financiële bijdrage leverde”.

Wie zich nog wil aanmelden om te helpen bij het klussen in het historische gebouw van de Scouting Tono-groep of de heropening bij wil wonen kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen met 06-42506931

Scouting Tono-groep doet mee aan NLDoet

Advertentie