maandag, 18 april 2016 08:03

Scouting Tono-groep hoog genoteerd tijdens Scouting Wedstrijden

Schiedam – Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden van Scouting Regio Maasdelta behaalden de scouts van de Scouting Tono-groep een zeer eervolle 16e plaats. Hiermee stond de scoutinggroep nog net in de bovenste kwart van de ranglijst.

Vrijdagavond verzamelden bijna 500 scouts van scoutinggroepen van Scouting Regio Maasdelta bij de surfplas in Vlaardingen. Het doel van de 65 teams waarin de scouts waren verdeeld: het winnen van de Regionale Scouting Wedstrijden. De scouts van de Scouting Tono-groep waren ingedeeld op subkamp “Het blije Bananenbomenbos”.

“Dat is één van de vier subkampen tijdens de RSW”, zo verteld de 14-jarige Joost, een van de scouts. “Het thema van de Regionale Scouting Wedstrijden is dit jaar namelijk ‘de reis van de bomen’. Over hoe bomen tegenwoordig meer als tafels of kasten worden gezien dan als boom en er steeds minder plaats is voor bomen”.

Binnen dit thema kregen de teams verschillende opdrachten waaronder het maken van een filmpje, het lopen van een tocht en was er op zondag een uitgebreid postenspel. “Ook het netjes opzetten van een tent en hoe die er van binnen uitziet telt mee voor de punten”, zo vult Dana aan. “Maar het leukst is toch het grote spel op zaterdagavond en het postenspel op zondag. Nou ja, en de tocht op zaterdag. Eigenlijk is alles leuk”, aldus de 12-jarige die nog even gaapt omdat het kampvuur toch iets later werd dan gedacht.

De RSW werd gewonnen door een team van 5 meisjes van Scouting Maurits-Viool uit Vlaardingen. Het gemende team van de Scouting Tono-groep werd 16e, en stond daarmee nog net in de bovenste kwart van de ranglijst. De drie best scorende teams met scouts gaan door naar de landelijke wedstrijden.

Scouting Tono-groep hoog genoteerd tijdens Scouting Wedstrijden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws