maandag, 02 oktober 2017 08:30

Scouting Tono-groep houdt open dag in nieuw gebouw

Schiedam – Voor het eerst sinds een brand hun groepshuis verwoeste houdt de Scouting Tono-groep een open dag. Dat gebeurd in hun tijdelijke onderkomen aan de Sweelinksingel 7, in de voormalige boerderij Landvreugd.

Nadat in mei het gebouw van de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel afbrandde door brandstichting mocht de scoutinggroep tijdelijk bij de Rietzeilers inwonen. Daarna konden, in overleg met de gemeente, de scouts verhuizen naar boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel. Daar houdt de springlevende groep zaterdag een open dag.

“En iedereen is welkom”, zo legt Thomas Langeweg uit, een van de organisatoren van de open dag. “Of je nu wil komen kijken naar de boerderij, of dat je je kinderen of kleinkinderen meeneemt omdat scouting ze wel leuk lijkt, van 13:00 tot 15:30 is iedereen welkom”.

Voor de meisjes en jongens die komen zal er getoond worden wat Scouting zo al door het jaar heen doet. Alles draait deze dag om het thema “Scouts”. Natuurlijk kunnen de kinderen ook meedoen. Zoals met het roosteren van marshmallows op een kampvuur, met de hindernisbaan, grote spelen, speurtochten en nog veel meer. Voor kinderen met een moslim achtergrond zijn er ook gelatine-vrije marshmallows.

Voor de ouders is er een fotoserie en zijn er vrijwilligers die, onder het genot van een kop koffie of thee graag alle vragen beantwoorden. Voor wie trek krijgt zijn er pannenkoeken om te smikkelen.

“De toegang is uiteraard gratis”, zo vervolgt Thomas, “en nog een tip voor wie misschien vaker wil komen: de Scouting Tono-groep doet ook mee aan de sport-spaaractie van AH. Daarmee mag iedereen ook nog eens 5 keer gratis meedoen”. De open dag richt zich op meisjes en jongens vanaf 4 jaar. De deuren van Sweelincksingel 7 staan vanaf 13:00 uur open.
Scouting Tono-groep houdt open dag in nieuw gebouw

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws