maandag, 31 augustus 2015 08:01

Scouting Tono-groep start nieuwe groep

Met abseilen en een hindernisbaan namen de oudste scouts zaterdag afscheid van de andere scouts. Hiermee start de Scouting Tono-groep een nieuw onderdeel voor de leeftijdsgroep 15 tot 18 jaar.

Door vanuit het raam van het lokaal van de scouts naar buiten te abseilen vertrokken de oudste scouts zaterdag symbolisch bij het leeftijdsonderdeel. "Dat was in het begin best even eng", zo verteld de 15-jarige Monica. "om zo aan een dun touwtje langs de muur naar beneden afdalen, maar daarna wel erg leuk".

Via een hindernisbaan gingen deze oudste kinderen naar het lokaal van de Explorers, de leeftijdsgroep die de Scouting Tono-groep hiermee nieuw opricht. "Deze leeftijdsgroep hebben we een aantal jaren niet meer gehad. Nu Scouting steeds populairder wordt en het enthousiasme onder de scouts echt groot is, is de Scouting Tono-groep opnieuw hiermee gestart", aldus Lukas van Mil, explorerbegeleider bij de Scouting Tono-groep.

Bij de gloednieuwe leeftijdsgroep maken de meisjes en jongens voor een groot deel zelf het programma, daarin bijgestaan door een volwassen begeleider. Zelf leren organiseren, samenwerken, outdoor en uitdagingen aangaan zijn onderdelen van het scoutingprogramma voor deze leeftijdsgroep, een concept dat voor veel meisjes en jongens elke week een plezierige vrijetijdsbesteding biedt waar ze ongemerkt ook nog eens veel van opsteken.

Omdat er vast nog veel meer kinderen en jongeren zijn die avonturen willen beleven bij de Scouting Tono-groep houdt de groep een open ochtend op 5 september in hun groepshuis aan de Sweelincksingel in Schiedam. Alle meisjes en jongens kunnen vanaf 10:00 uur zo inlopen. Meer informatie over de Open Ochtend is te vinden op www.scoutingtono.nl

Scouting Tono-groep start nieuwe groep

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws