maandag, 06 juli 2015 08:20

Scouting Tono-groep start zomer met jaarlijks zomerkamp

De welpen en scouts van de Scouting Tono-groep beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en het kamp van de Scouting Tono-groep maakt hier ook deel van uit.

Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Een week lang mogen de meisjes en jongens zich uitleven met spannende tochten, hutten bouwen, kampvuur stoken en andere gave activiteiten. Zowel de welpen, meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar, als de scouts, meisjes en jongens van 11 tot 14 jaar, hebben 'piraten' als kampthema.

Gave activiteiten
In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. De scouts zetten hun eigen tent op, koken zelf, waarvan minstens een keer op een zelfgestookt houtvuur of kunnen luieren in het grote vissersnet. De welpen gaan speuren naar een verloren piratenschat die in de buurt van het kampterrein verborgen zou kunnen zijn.

Leerzaam
Een zomerkamp is leerzaam. De meisjes en jongens zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden, zoals samenwerken, zelfredzaamheid en inventiviteit. Al met al is een scoutingkamp niet alleen ontzettend leuk, ze leren er ook nog veel van.

Vriendschap bij het kampvuur
De welpen en scouts van de Scouting Tono-groep gaan dit jaar naar Huizen, nabij Hilversum. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. 's Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

Voor meisjes en jongens die ook gave avonturen willen beleven houdt de Scouting Tono-groep direct na de zomervakantie een open ochtend op 5 september. Meer informatie is te vinden op www.scoutingtono.nl.

Foto: Richard Spruit

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws