maandag, 10 maart 2014 07:28

Scouting Tono-groep zoekt handen voor NLDoet

21 en 22 maart steken in heel Nederland mensen de handen uit de mouwen. Vrijwillig, om een doel in hun eigen stad of wijk een handje te helpen. Ook de Scouting Tono-groep hoopt op hulp bij het klussen aan hun monumentale pand uit 1905, 't Koetshuis.

Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima zullen naar verwachting ergens in het land de handen uit de mouwen steken. "Slechts twee jaar geleden hielpen zij een hele dag met het verven in het groepshuis van Scouting Satoko-Kitahara in Voorburg-Leidschendam, dus we verwachten ze dit jaar niet direct in Schiedam", zo begint Richard Spruit, voorzitter van de het stichtingsbestuur van de scoutinggroep. "Waar we wel op hopen is dat Schiedammers een klein handje komen helpen in onze trots, het voormalige koetshuis uit 1905".

Bij de Scouting Tono-groep zetten elke zaterdag vrijwilligers, waaronder veel jongeren, zich in om kinderen en jongeren het spel van Scouting te laten spelen. Hierbij leren de kinderen op een leuke manier ook nog nuttige zaken, variërend van het aanmaken van een vuur met slechts één lucifer tot samenwerken en leiding geven. Daarbij beleven de kinderen vooral veel lol. Het gebouw, een koetshuis van een voormalige herenboerderij, is uit 1905 en vergt heel wat onderhoud. Iets waarbij de scouts graag een extra handje kunnen gebruiken.

Je belangstelling kenbaar maken kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-42506931. Ook met vragen kan je hier terecht. Voor lunch wordt gezorgd, net als voor een hoop plezier tijdens het belangrijke werk. "Zet je dus in voor je eigen buurt, en kom langs, al is het maar een uurtje", zo roept Richard Spruit nog even op.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws