vrijdag, 30 september 2016 23:21

Scoutinggroep Taizé weer in de ether tijdens de 59e JOTA-JOTI

Schiedam - Elk jaar, in het derde volle weekend van oktober zoeken leden van de grootste jeugdvereniging van de wereld “Scouting” elkaar op tijdens de JOTA-JOTI, voluit: Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet.

Dit jaar, van vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober, zullen ruim 1 miljoen scouts uit meer dan 150 landen met hulp van zendamateurs en hun zendapparatuur en via het internet contact met elkaar leggen.

De Scoutinggroep Taizé doet dit jaar voor de 38e keer mee aan dit evenement.

De speltakken; Scouts, Explorers en Roverscouts zullen onder de leiding van een aantal ervaren zendamateurs contacten proberen te leggen met Scoutinggroepen in Nederland, Europa en de andere werelddelen.

Met de call PA3AFG/J (Papa Alpha Three Alpha Forxtrot Golf stroke Jamboree) zal de Taizé-groep in de ether te horen zijn op de 2 meter FM en de vele Korte-Golf amateurbanden. Dit gebeurt voornamenlijk in spraak, Nederlands en Engels maar ook nog met de Morse seinsleutel en diverse digitale modes.

Voor de JOTI, het internet gedeelte van dit evenement, zijn een aantal pc's aangesloten met Scoutlink waar op diverse kanalen gechat kan worden met scouts uit alle werelddelen.

De officiële opening van de JOTA-JOTI is op vrijdagavond 14 oktober om 22.00 uur door het landelijk bureau van Scouting Nederland. Aansluitend wordt er per regio ingelogd en dan kan het evenement voor de Taizé-scouts daadwerkelijk beginnen.

Het weekend duurt officieël 48 uur en op het moment van onze opening, zijn scouts in het oostelijk deel van de wereld al een paar uurtjes bezig met dit evenement en moet er in Amerika nog begonnen worden.

Zo zijn op de helft van het weekend ruim 12.000 JOTA stations en 19.000 JOTI locaties in de lucht.

Het evenement duurt voor de Taizé-groep tot zondagmiddag 15.00 uur waarna de radio's uit gaan en alle antennes weer afgebroken worden.

Voor de scouts is het een weekend vol techniek. Zo is er een soldeerproject. Dit jaar 'de light mill' een molentje met op de wieken LED's welke je in diverse snelheden en volgorde kan laten knipperen.

Ook de jongste speltakken, de bevers, welpenjongens en welpenmeiden, draaien zaterdamiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur mee met dit weekend. Voor deze groepen zal een postenspel op het gebied van communicatie zijn welke wordt begeleid door Stanley Stekker, een themafiguur bij de bevers.

Er zal geseind worden met vlaggen, gesproken worden door blikken met een touwtje er tussen en mogen ze ook een eigen seinsleuteltje maken.

Op www.taizegroep.nl is alles van het weekend live te volgen. Zo staan er diverse webcams in de lokalen van het clubhuis en zijn de gemaakte verbindingen te zien.

Zoals al jaren gebruikelijk, staan de deuren van ons clubhuis open voor een ieder die geïnteresseerd is in Scouting of het zenden. In onze keuken kunt u terecht voor een lekker kopje koffie, een glaasje fris of iets te eten. Als u langs komt, vergeet dan niet de gezellige rommelmarkt te bezoeken.

U vindt ons clubgebouw aan de Schiedamseweg 115. Dit is achter de voetbalvelden van FC Kethel-Spaland. Volg de wegbewijzering vanaf de Poldervaartschool aan de Schiedamseweg of vanaf de Zwaluwlaan hoek Koekoekslaan.

Tot zaterdag 15 en/of zondag 16 oktober 2016.

Scoutinggroep Taizé weer in de ether tijdens de 59e JOTA-JOTI

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws