dinsdag, 07 februari 2017 18:56

Scoutingschip Alewijn in de steigers

Schiedam - Scoutinggroep BvH in Schiedam beschikt over één van de oudste Scoutingschepen van Nederland. Niet vreemd dat het ruim 140 jaar oude wachtschip Alewijn de Groot regelmatig onderhouden moet worden. Het volledig uit vrijwilligers bestaande onderhoudsteam van de vereniging is op dit moment dan ook druk bezig om de stuurhut van het 25 meter lange schip op te knappen.

Naast de vele uren die er vanuit de vereniging in het opknappen van de Alewijn worden gestoken heeft het schip ook een financiële bijdrage ontvangen van de Vereniging de Prins Hendrik Stichting, het Admiraal van Kinsbergenfonds en het Vaderlandsch Fonds ter aanmoediging van 's-Lands Zeedienst. Zonder de bijdrage van deze fondsen zou het onderkomen van waterwelpen en -scouts niet weer in een perfecte staat kunnen worden gebracht.

In het vaarseizoen is de Alewijn overigens te vinden in Brielle en in de overige maanden kunnen Schiedammers het schip zien liggen aan het ponton in de Wilhelminahaven, dat gedeeld wordt met het Zeekadetkorps. Ook bij de Brandersfeesten is het schip te zien nabij molen De Kameel.
Scoutingschip Alewijn in de steigers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws