woensdag, 31 augustus 2016 09:23

Scouts gaan nieuwe uitdaging aan en houden open ochtend

Schiedam - Onder een prachtige zomerzon organiseerde de Scouting Tono-groep zaterdag de opening van het nieuwe scoutingjaar bij haar gebouw aan de Sweelincksingel 3. Voor de oudste welpen, scouts en explorers was er een officieel momentje; zij mochten over naar de volgende leeftijdsgroep om daar nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dat ‘overvliegen’, zoals dat in scoutingjargon heet ging op een feestelijke manier. De scouts, de meisjes en jongens van 11 tot 14 jaar, mochten abseilen vanuit het raam van hun gebouw. De welpen, de jongere kinderen van 7 tot 11, scouts en de oudere explorers moesten daarna door een fijnmazig doofhof van dunne touwen zien te komen. Als een van de belletjes, die aan de touwen vastgemaakt waren, rinkelde was de poging mislukt en volgde er een nieuwe poging. Onder luid gejuich wisten alle kinderen de volgende leeftijdsgroep te bereiken.

Het doolhof was een groot succes, en blijft staan voor de open ochtend die de Scouting Tono-groep aanstaande zaterdag organiseert. “Op 3 september zijn alle meisjes en jongens vanaf zo’n 7 jaar welkom om gewoon eens vrijblijvend te komen kijken”, zo verteld Lucas van Mil, een van de vrijwilligers. “Ze kunnen rondkijken of meedoen. Ze kunnen zelf het touwdoolhof proberen, maar je kunt ook de bungyrun doen, we hebben een groot klimobject en nog meer. Voor ouders hebben we kop koffie of thee en vrijwilligers die alle vragen kunnen beantwoorden. En als ouders ook door het doolhof willen, dan mag dat natuurlijk ook”. De open ochtend is gratis en wordt gehouden van 10:00 uur tot 13:00 uur aan de Sweelincksingel 3. Informatie over de Scouting Tono-groep is te vinden op www.scoutingtono.nl.

Scouts gaan nieuwe uitdaging aan en houden open ochtend

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws