maandag, 09 november 2015 08:03

Scouts helpen bij nationale natuurwerkdag

Tijdens de Nationale Natuurwerkdag werd in Schiedam op verschillende plekken de handen uit de mouwen gestoken. Scouts van de Scouting Tono-groep en de Scouting Bvh-groep gingen aan de slag in het toekomstige Scoutwoud.

In 2013 werden de plannen voor het ScoutWoud tweede tijdens de stemrondes van SchiedamDoet. Sindsdien worden er plannen gemaakt om het bos bij Bijdorp om te toveren in een natuurspeeltuin. Tijdens de Nationale Natuurwerkdag 2015 kon eindelijk een start gemaakt worden met de voorbereidingen in het gebied. Welpen en Scouts van twee scoutinggroepen gingen dan ook enthousiast aan de slag.

De scouts, meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar, gingen na een korte uitleg zelf aan de slag met het zagen, bijlen en takkenscharen. Takken werden ingekort, bosschages uitgedund en waar nodig dood hout verwijderd.

De jongere kinderen, meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar, gingen meer spelenderwijs aan de slag. Deze welpen mochten, vaak met de takken die door de oudere kinderen waren gezaagd, zelf hutten bouwen.

“Dit is best inspannend”, zo verteld Joost Lansbergen, zelf scout bij de Scouting Tono-groep. “Maar ook leuk om te doen. De gemeente heeft al het grote werk al gedaan, en wij mogen dit met de scouts nu het kleinere onderhoud doen.”

Vanaf tien uur gingen vooral de kinderen van de Scouting Tono-groep aan de slag. Rond half twaalf werden ze afgelost door de scouts en welpen van de Scouting BvH. Als de plannen verder afgerond zijn is het de bedoeling dat het stuk bos wordt omgetoverd in een natuurspeelplaats. Volgens de scouts moet die vooral wat ruiger en natuurlijker worden dan wat er verder in Schiedam beschikbaar is.

Wie geïnteresseerd is in de Schiedamse scoutingroepen kan terecht op www.scoutingSchiedam.nl

Scouts helpen bij nationale natuurwerkdag

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws