zondag, 14 augustus 2016 17:33

Scouts op zomerkamp ondergedompeld in virual reality

Schiedam - De scouts van de Scouting Tono-groep zijn terug van hun zomerkamp. Een week lang werden de meisjes en jongens ondergedompeld in virual reality, en dat in de bossen van Bergen op Zoom.

Een week lang kampeerden de scouts van de Scouting Tono-groep in de bossen van Bergen op Zoom. Een omgeving waar je niet direct denkt aan Virtual Reality. Toch was dat het thema van hun zomerkamp.

“Natuurlijk deden we ook de gebruikelijke dingen, zoals een stoere trektocht en een dropping”, zo verteld Joost, een van de oudste scouts, enthousiast. “Maar dan wel met opdrachten in virtual reality-thema. Dat was soms best moeilijk, maar wel heel leuk”. Zo deden de scouts onder andere het blote voeten pad en kookten ze hun eigen eten op een houtvuur.

“Daarnaast hebben we ’s avond in het donker nog gelasergamed tegen een andere scoutinggroep hier op het terrein”, zo vult de 12-jarige Dana aan. “Dat was echt kicken. In het donder en dan met al die lichtflitsen. Je moest echt opletten”. De meisjes en jongens waren dan ook best vermoeid na hun kampweek, maar gaan vanaf volgende week weer beginnen met hun opkomsten. De Scouting Tono-groep houdt op 3 september een open ochtend. Naast de kampfoto’s bekijken kunnen alle meisjes en jongens vanaf 7 jaar vrijblijvend meemaken hoe leuk en afwisselend scouting is. Inloop is vanaf 10:00 uur. De Scouting Tono-groep is te vinden bij boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel 3 in Schiedam. Meer informatie is te vinden op www.scoutingtono.nl.

 

Scouts op zomerkamp ondergedompeld in virual reality

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws