maandag, 30 januari 2017 09:16

Scouts playbacken de sterren van de hemel

Schiedam - Zaterdag werd bij de Scouting Tono-groep in Schiedam voor de 28e keer een playbackshow georganiseerd.

Veel kinderen vinden het best spannend om op te treden voor een echt publiek. Toch waren er zaterdag weer heel wat scouts die hun best deden om de wisselbeker te winnen bij de jaarlijkse Playbackshow van de Scouting Tono-groep.

“Op een podium gaan staan en een nummer doen, ook al is het playback, is best eng”, begint Lucas van Mil, een van de leiders bij de Scouting Tono-groep. ”Toch hebben alle kinderen meegedaan, voor een publiek met ouders, grootouders, tantes en belangstellenden. Daar moet je toch lef voor hebben”.

De Playbackshow is een traditie bij deze scoutinggroep sinds 1987. Bij deze 28e editie won de 9-jarige Connor Spruit bij de welpen met het nummer “Krappe schoenen” uit de theatershow van de cabaretiers Jekkers & van Merwijk. De jury roemde vooral zijn inleving in het nummer.

Bij de scouts wonnen Dana Jansen (13 jaar), Maik van Waasdijk (13 jaar), Megan Spruit (11 jaar) en Ira van Gils (12 jaar) met een nummer van Ome Henk.

De jongste leden, meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar, deden nog niet mee. Wel houden zij op 11 februari een kijkmiddag voor alle kinderen die eens willen komen kijken bij Scouting, en volgens jaar misschien ook wel mee willen doen met de 29e editie van de playbackshow.

Scouts playbacken de sterren van de hemel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws