maandag, 29 mei 2017 09:20

Scouts spelen met water na brand

Schiedam - Zaterdag was het heel warm weer. Reden voor de Scouting Tono-groep om heerlijk met water te spelen. De meisjes en jongens van de scouting vermaakten zich prima.

Zaterdag hield de Scouting Tono-groep een informatiemiddag voor de ouders en de leden. Zo werd verteld over hoe de brand in het groepshuis van de scoutinggroep aan de Sweelincksingel waarschijnlijk was uitgebroken, en wat de eerste plannen waren. De vrijwilligers van de Scouting Tono-groep zijn in ieder geval vastbesloten door te gaan om het Spel van Scouting te blijven spelen met de leden. Vanuit de ouders en leden werd hier heel positief op gereageerd.

Zie ook: https://popuptv.nl/video/onder-ogen-scouting-tono-groep-hoe-nu-verder-na-de-grote-brand

Vanwege de hoge temperaturen waren er zaterdag voor de bevers, welpen, scouts en explorers verfrissende activiteiten, die onvermijdelijk eindigden in een groot watergevecht.

“Zoals we overal al gezegd hebben gaan we gewoon door”, zo verteld voorzitter Richard Spruit. “We hebben zelfs voor aanstaande zaterdag enkele kijkertjes, kinderen die zich bij de Scouting Tono-groep aan willen sluiten. Ondanks dat we brand hebben gehad kunnen we nog prima scouting bedrijven, en nieuwe leden blijven altijd welkom”. Vanuit de Rietzeilers, die hun gebouw naast het afgebrande gebouw van de Scouting Tono-groep hebben, is aangeboden dat de scouts tot de zomer vanuit hun gebouw hun activiteiten mogen ontplooien. “Een stukje burenhulp waar we zeer dankbaar gebruik van zullen maken”, zo vult de voorzitter aan. “Zo blijven we toch op onze oude stek aan de Sweelincksingel in Schiedam”.

Wie meer wil weten over de brand of het lid worden bij de Scouting Tono-groep wordt verwezen naar www.scoutingtono.nl.

Scouts spelen met water na brand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws