maandag, 23 maart 2015 07:48

Scouts verwonderen publiek in centrum Schiedam

Bezoekers in Schiedam keken zaterdag vreemd op toen ze in het centrum van de stad opeens een batman of een levensgrote cavia tegen kwamen. De Schiedamse Scouts hielden de Schiedamse Scoutingdag met, onder andere, een vossenjacht.

De bevers, welpen en scouts van de vier Schiedamse scoutinggroepen hielden zaterdag de Schiedamse Scoutingdag in het centrum van hun stad. Ook niet leden konden meedoen. Ze konden onder andere kanovaren, meedoen met mega-twister, popcorn bakken boven een echt houtvuur of hun samenwerking laten zien met behendigheidsspelen.

Voor de jongere leden, de meisjes en jongens tot 11 jaar, was er daarnaast ook nog een vossenjacht. Hierbij moesten de jonge scouts op zoek naar verklede personen die in het centrum rondliepen. Ze konden argeloze shoppers opeens een heuse tovenaar tegenkomen. Maar ook een prinses liep rond, net als een vervaarlijk uitziende beer.

Nadat de bevers of welpen deze figuren hadden gevonden konden ze met de verkregen woorden een woord maken. Ondertussen vermaakten de andere scouts zich op het Land van Belofte met het kanovaren of mega-twister. Kinderen uit Schiedam konden vrijblijvend deelnemen aan deze Schiedamse Scoutingdag.

Wie de dag gemist heeft, kan altijd vrijblijvend komen kijken bij een van de vier Schiedamse Scoutinggroepen. De gegevens van deze jeugdverenigingen zijn te vinden op www.scoutingschiedam.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws