maandag, 23 februari 2015 08:19

Scouts vieren Scouting-feestdag

In alle landen op de aarde waar scouting bestaat, en dat is vrijwel elk land, werd dit weekend Denkdag gevierd. In Schiedam vierden onder andere de Scouting Tono-groep deze internationale scouting feestdag.

Voor scouts is Denkdag ieder jaar voor een belangrijk deel een herinnering aan de onderlinge vriendschap wereldwijd. Verbondenheid tussen de scouting-organisaties uit verschillende landen, en natuurlijk de individuele leden van deze wereldorganisatie die 38 miljoen leden heeft, is hierin een belangrijk thema.

"Voor een gewone welp is dit misschien niet iets dat direct opvalt, maar als je lid bent van scouting, ben je lid van een wereldorganisatie met zo'n 38 miljoen leden. Vriendschap tussen alle meisjes en jongens wereldwijd is belangrijk, en kan misschien voor een beetje begrip tussen volkeren zorgen", zo legt Monica Spruit uit. Als vrijwilligster bij de Scouting Tono-groep organiseerde zij de denkdag voor de meiden en jongens van haar scoutinggroep. "Denkdag is wereldwijs vooral een meisjes-aangelegenheid, terwijl de jongens Baden Poweldag vieren, maar de ideeƫn zijn hetzelfde."

De welpen en scouts van de Scouting Tono-groep vierden dit met een groot spel waarbij 'vossen' gezocht moesten worden; volwassenen die, als ze gevonden werden, de welpen en scouts beloonden met een kleurig streepje. Daarnaast was er, ook vanwege de regen, een spelparcours waar de meisjes en jongens hun vaardigheden konden laten zien. Meer informatie over de Scouting Tono-groep is te vinden op www.scoutingtono.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws