maandag, 19 oktober 2015 09:07

Scouts zenden de hele wereld over

Over de hele wereld legden scouts contact met elkaar via radiozendapparatuur. In Schiedam deden alle vier de Scoutinggroepen mee, een unieke situatie.

Voor de 58e keer organiseerde de internationale scoutingorganisatie de Jamboree On The Air. Tijdens dit evenement proberen scouts van over de hele wereld contact te leggen via zendapparatuur. Voor dit evenement krijgen deelnemende zendstations zelfs de speciale toevoeging “streep Jamboree” oftwel “/J” achter hun naam.

In Schiedam namen alle vier de scoutinggroepen deel, een unieke situatie. Gemiddeld doet 1 op elke 5 scoutinggroepen mee. Voor Nederland betekend dit dat er ongeveer 240 scoutinggroepen deelnemen.

De Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel deed dit jaar voor het eerst mee met een eigen zendamateur en wist aardig wat verbindingen in Nederland te leggen. Internationaal werd onder andere gepraat met scouts uit Italië. Daarnaast gebruikte de Scouting Tono-groep het Jota-weekend om enkele nieuwe vrijwilligers officieel welkom te heten binnen de groep.

De Scouting Franciscus-Lodewijkgroep doet al jaren mee met het station PA7FL/J, een station van een van hun eigen vrijwilligers. Vanaf hun groepshuis aan de Lange Haven bleven de oudste leeftijdsgroepen twee dagen overnachten om ook ’s nachts verre verbindingen te kunnen maken.

Aan het van der Lippad wist de Scouting BvH vooral in Nederland goede verbindingen te maken dankzij een extra hoge mast voor hun antenne. De Scouting Taizegroep in het Beatrixpark had het meest uitgebreide station met onder andere uitzendingen via CCTV, een televisievorm via amateurapparatuur en verbindingen op de korte golf.

Wie geïnteresseerd is in de Schiedamse scoutingroepen kan terecht op www.scoutingSchiedam.nl

Scouts zenden de hele wereld over

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws