woensdag, 24 december 2014 14:13

Serious Ambtenaar brengt €755.555,55 op!

Vandaag heeft een grote delegatie uit Schiedam de cheque van Serious Ambtenaar en Serious City Schiedam naar Haarlem gebracht. De cheque werd live in de uitzending van 3FM, in het Glazen Huis in Haarlem overhandigd aan de 3FM deejee's door Arzu Çatakli, Ronald Ultee en Marco Spruit Bleeker. De acties hebben in totaal maar liefst €7555.555,55 opgebracht, een record! PopUpTv was er bij en binnenkort zie je de reportage van de reis van Schiedam naar Haarlem.

Met het reusachtige bedrag van €755.555,55 wordt een bijdrage geleverd aan het bestrijden van seksueel geweld in oorlogs- en conflictgebieden waar 3FM Serious Request samen met het Rode Kruis dit jaar actie tegen voert. Daarnaast zullen in de komende tijd verschillende maatschappelijke opgaven in het land op een creatieve wijze worden opgepakt.

 

Streefbedrag ruimschoots overschreden

De organisatie van Serious Ambtenaar is dit jaar in handen van de gemeente Schiedam. Het streefbedrag van vijf ton is ruimschoots overschreden. Er zijn zo'n 150 opdrachten aangemeld door ruim 90 verschillende (overheids)organisaties en instanties vanuit heel Nederland.

'We zijn ongelooflijk trots dat we met alle deelnemende organisaties dit fantastische bedrag hebben kunnen doneren. Ook Schiedamse vrijwilligers hebben onder de naam Serious City met ruim 30 eigen initiatieven bijgedragen. Deze enorme maatschappelijke betrokkenheid is om stil van te worden', aldus gemeentesecretaris Jan van Ginkel.

Naast het steunen van het goede doel levert Serious Ambtenaar meer op.

Een creatief antwoord op een maatschappelijk vraagstuk. De opdrachtgever krijgt een team van 8-10 professionals met een deskundige procesbegeleider, die twee dagen (160 uur) met het vraagstuk aan de slag gaan.De opdrachtgever committert zich aan de uitkomsten van het vraagstuk. Voor Schiedam betekent dat dat de ambtenaren het advies uitwerken voor een optimaal resultaat voor de stad.

Vrijwilligers nodig: iedereen is welkom

De organisatie van Serious Ambtenaar gaat de komende tijd verder met het werven van vrijwilligers. Projectleider Arzu Catakli: 'de ingediende opgaven worden op 20 en 27 maart 2015 uitgevoerd. Tot die tijd zijn we druk met het werven van vrijwilligers. Iedereen is welkom, ook niet-ambtenaren.'

De organisatie van Serious Ambtenaar wisselt jaarlijks. Op 26 juni 2014 werd het stokje overdragen vanuit DisGover aan de gemeente Schiedam. Uniek aldus de gemeentesecretaris Jan van Ginkel: 'we zijn de eerste gemeente in Nederland die het voorrecht heeft gekregen om dit initiatief met zoveel meerwaarde voor individuen en organisaties te faciliteren.'

De organisatie van Serious Ambtenaar zal begin juli 2015 worden overgedragen aan de volgende partij.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws