woensdag, 09 september 2015 18:40

Serious City Schiedam van start gegaan met video van PopUpTv

Na het grote succes van vorig jaar, waarbij ruim € 24.000,- opgehaald werd voor Serious Request, gaat Serious City Schiedam zich nu ook inzetten voor lokale goede doelen. Vandaag was de lancering van de website http://seriouscityschiedam.nl/ aan de pers. Daarbij werd de eerste productie van PopUpTv voor Serious City Schiedam vertoond. PopUpTv gaat een hele reeks video's en live programma's maken voor Serious City Schiedam onder andere op Winterland Schiedam.  
De opbrengsten worden verdeeld over The Next Generation (het goede doel van 3FM) en de geselecteerde lokale goede doelen Net Niet Genoeg, Elivia, 1-2-3 en Jarige Job. Wethouder Alexander van Steenderen heeft hiervoor in het bijzijn van vertegenwoordigers van deze organisaties de website www.seriouscityschiedam.nl gelanceerd.

Actiemaanden zijn september, oktober, november en december 2015. Op 24 december wordt in het Glazen Huis Winterland Schiedam bekend gemaakt hoeveel er opgehaald is. Het eerste initiatief voor een actie is al genomen. Op vrijdag 4 december 2015 vindt de tweede editie van Dance for Serious City Schiedam plaats in de foyer van het Theater aan de Schie. Naast acties kan er ook gedoneerd worden op bankrekeningnummer IBAN NL59ABNA0433118660 van Stichting Promotie Schiedam onder vermelding van Serious City Schiedam 2015.

De goede doelen

De lokale goede doelen zetten zich in voor de minder bedeelden van onze regio. Vaak zijn dit gezinnen die aangewezen zijn op de Voedselbank, kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren of gezinnen waarvoor de feestdagen geen feest zijn. Voor 2015 zijn de goede doelen: 3FM Serious Request The Next Generation, Stichting Net Niet Genoeg, Stichting 1-2-3, Stichting Elivia, Stichting Jarige Job.

The Next Generation

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor The next generation: jongeren zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Een groot conflict berooft jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf. 3FM gaat er samen met het Rode Kruis alles aan doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen. Een gedeelte van de opbrengst van Serious City Schiedam gaat naar Serious Request.

Kijk op www.seriouscityschiedam.nl of www.facebook.com/seriouscityschiedam voor meer informatie.

 

VIDEO Serious City Schiedam: Stichting Net Niet Genoeg gaat naar PlaswijckparkEerste van een reeks programma's over Serious City Schiedam op PopUpTv. Stichting Net Niet Genoeg gaat naar Plaswijckpark.Woensdag 19 augustus 2015 was het weer tijd voor het jaarlijkse uitje voor gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank Schiedam. Dit jaar werd er een bezoek gebracht aan het mooie Plaswijckpark in Rotterdam. De Stichting Net Niet Genoeg organiseerde deze dag waar de gezinnen, die met weinig rond moeten komen, de hele dag kunnen genieten. "En natuurlijk hebben we gezorgd dat het hen aan niets ontbreekt. Van vervoer tot lunch, overal is aan gedacht. We wensen al onze gasten alvast een hele fijne dag toe." aldus Marjolijn van de Stichting Net Niet Genoeg. Serious City SchiedamSerious City Schiedam roept inwoners, instellingen, scholen, sportverenigingen en bedrijven op in actie te komen voor het goede doel. In 2014 werd ruim € 24.000 opgehaald voor 3FM Serious Request !!!Kom in actie!In 2015 wordt de stad opnieuw opgeroepen in actie te komen. Naast het jaarlijks inzetten voor het internationale goede doel van Serious Request, zet Serious City Schiedam zich vanaf dit jaar ook in voor lokale goede doelen. Deze lokale goede doelen worden voor ieder jaar opnieuw bepaald.Voor 2015 zijn de goede doelen:1. 3FM Serious Request The Next Generation2. Stichting Net Niet Genoeg3. Stichting 1-2-34. Stichting Elivia5. Stichting Jarige JobActiemaanden zijn september, oktober, november en december.Naast acties kan er na de officiële start van Serious City Schiedam ook gedoneerd worden. Serious City is geïnitieerd door de gemeente Schiedam.Interviews: Matthijs RorijeCamera: Eewout RorijeMontage: Simone BreetveldGraphics: Natanja Rorije

Posted by Pop Up Tv on woensdag 9 september 2015
Serious City Schiedam van start gegaan met video van PopUpTv

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws