dinsdag, 09 mei 2017 08:56

Servicepunt Woningverbetering geeft Eerste Hulp bij Onderhoud

Schiedam - Het aanbod van het Servicepunt Woningverbetering is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Beperkte het servicepunt zich in de eerste jaren vooral tot projecten woningverbetering en funderingsherstel met laagrentende leningen, de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een plaats waar iedere Schiedamse woningeigenaar terecht kan met een breed scala aan vragen over zijn of haar woning. Servicepunt Woningverbetering geeft woningbezitters Eerste Hulp bij Onderhoud.

Servicepunt Woningverbetering concentreerde zich in de eerste jaren van zijn bestaan op het verstrekken van gunstige leningen, waardoor groot onderhoud aantrekkelijker werd. Twee jaar geleden is besloten te kijken of dat aanbod zou kunnen worden uitgebreid. Wethouder Alexander Van Steenderen (Wonen): “Die proef is geslaagd, we gaan op deze manier verder. Het servicepunt is ook de nieuwere wijken ten noorden van de A20 gaan bedienen en richt zich meer dan voorheen op het geven van advies aan woningeigenaren. Daarvoor werkt Servicepunt Woningverbetering samen met bewonersverenigingen in de oude wijken en het VvE-platform.”

Onderhoud
Het op peil houden en verbeteren van de Schiedamse woningvoorraad staat al jaren hoog op de agenda van de gemeente. Wethouder Van Steenderen: “Met name in de oude wijken vinden we nog huizen waarvan het onderhoud te wensen overlaat. We willen de eigenaren graag helpen daar iets aan te doen. De woningen behouden zo niet alleen hun waarde, maar het is ook voor de wijk als geheel van groot belang. Op die manier zorgen we ervoor dat Schiedam een prettige stad is om in te wonen.”

Kennisnetwerk
Servicepunt Woningverbetering werkt tegenwoordig vooral op basis van vragen van woningeigenaren. Door samenwerking met andere partijen is een breed kennisnetwerk ontstaan, waardoor het servicepunt nu niet alleen kan adviseren over onderhoud en funderingsaanpak, maar ook over energiebesparende maatregelen, levensloopvriendelijke woningen en goed functionerende VvE’s. Servicepunt Woningverbetering werkt sinds 2015 voor zowel Schiedam als Vlaardingen. Daardoor is het in staat meer expertise in huis te halen, zodat inwoners van de twee gemeenten beter kunnen worden geadviseerd.
Servicepunt Woningverbetering geeft Eerste Hulp bij Onderhoud

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws