dinsdag, 07 juli 2015 11:39

Servicepunt Woningverbetering van start voor VvE’s Centrum en Westwijk

Het Servicepunt Woningverbetering is in Vlaardingen gestart. Verenigingen van Eigenaren (VvEʼs) in de Westwijk en het Centrum kunnen vanaf nu terecht bij de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering voor gratis hulp en advies. Wethouder Hans Versluijs gaf het startsein op maandag 6 juli tijdens een barbecue voor actieve huiseigenaren in de Jan van Arkelstraat in de Westwijk.

De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering kunnen diverse diensten aanbieden, zoals advies over het activeren van een VvE, de hoogte van de VvE-bijdrage, het lezen van een splitsingsakte, het afsluiten van een opstalverzekering, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan en het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook bieden zij een gratis VvE-handboek aan. Het Servicepunt Woningverbetering richt zich op ondersteuning van VvE's in de Westwijk en het Centrum.

Tijdens de feestelijke barbecue werden ook de resultaten in het zonnetje gezet van de VvE's die in de noordrand van de Westwijk hun flats al hebben opgeknapt. De werkzaamheden varieerden van het aanpakken van betonrot en doorgeroest hekwerk en het isoleren van daken, gevels en ramen tot het vervangen en vergroten van balkons, het vernieuwen van de entree en het plaatsen van dubbel glas. De gemeente heeft daarnaast de buitenruimte rondom de flats opgeknapt met nieuwe grasvelden, natuurlijke oevers, wadi's en nieuw straatmeubilair.

Wethouder Versluijs: "Het vieren van de geslaagde resultaten van deze VvE's en het bewonderen van de opgeknapte buitenruimte zorgden voor een inspirerende start van het Servicepunt Woningverbetering. Actieve Verenigingen van Eigenaren zijn van groot belang voor het goed functioneren van de woningmarkt en voor het op peil houden van het particuliere bezit. Daarom stimuleert de gemeente huiseigenaren om hun flats op te knappen. Met de resultaten in de Westwijk zijn we heel blij."

Project particuliere woningverbetering
In 2010 startte de gemeente een proef, waarbij Verenigingen van Eigenaren in de noordrand van de Westwijk hulp en advies kregen bij het aanpakken van achterstallig onderhoud. Voor het maken van een flinke opknapbeurt konden de VvE's leningen afsluiten bij de gemeente tegen een lage rente. Dit leidde tot het wegwerken van achterstallig onderhoud, isolerende maatregelen, een betere uitstraling van de flats en meer leefbaarheid in de wijk. Bovendien zijn de VvE's actiever geworden en maakten ze goede plannen voor het meerjarig onderhoud. Na de geslaagde start kreeg de particuliere woningverbetering in de afgelopen jaren navolging, zowel in de noordrand van de Westwijk als in de Spoorbuurt in Babberspolder. Uiteindelijk hebben negen VvE's deelgenomen aan de particuliere woningverbetering in de Westwijk en negen VvE's in de Spoorbuurt.

Wethouder Versluijs: "Helaas heeft de gemeente op dit moment geen budget om nieuwe laagrentende leningen te verstrekken. Wel konden we investeren in het Servicepunt Woningverbetering. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de gemeente Schiedam. Het Servicepunt Woningverbetering is voor Vlaardingen opgezet voor een periode van twee jaar. We hebben gekozen voor VvE's in de Westwijk en het Centrum, omdat hier tussen 800 en 1000 VvE's zitten en dit gebied naar verwachting de meeste aandacht kan gebruiken. Ik hoop dat veel VvE's hun weg naar de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering weten te vinden."

Wie contact wil opnemen met het Servicepunt Woningverbetering, kan dit doen via (010) 238 0633 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info: www.servicepuntwoningverbetering.nl .

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws