dinsdag, 17 mei 2016 09:21

Shakespeare college over Hamlet in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Schiedam - In 2016 is William Shakespeare 400 jaar dood. Naar aanleiding hiervan wordt in de Bibliotheek in de Korenbeurs in samenwerking met het kersverse stads­gezelschap De Stokerij, een serie van toneelstukken van Shakespeare behandeld in een interactief college met film, toneel, tekst, toneel en discussie.

Woensdag 25 mei staat de tragedie Hamlet centraal. Toneelgezelschap De Stokerij speelt in juni zestien maal een fonkelnieuwe bewerking van Hamlet, waarin scenarioschrijver Yorick Zwart grote en kleine crises uit onze eeuw èn uit die van Shakespeare, vindingrijk in elkaar heeft verweven. In dit college wordt deze bewerking door het Schiedamse Stadsgezelschap, waarin ook lokale kunstenaars en ondernemers een belangrijke bijdragen leveren, besproken.

Hamlet gaat over wraak en is onder meer bekend is vanwege de monoloog ‘To be or not to be’. De vader van de koning van Denemarken, wordt vermoord door zijn broer Claudius. Deze eist daarna de troon op en trouwt met de weduwe van zijn eigen broer waardoor hij de stiefvader van Hamlet wordt.

De Stokerij wordt gevormd door de acteurs Anne Rats, Koen Wouterse en Yorick Zwart. Anne Rats werd bekend door haar rol van Otje in de gelijknamige televisieserie. Ook speelde ze in films en series als All Stars 2, Cornea, Danny Lowinski en Het Land van Lubbers.

Koen Wouterse maakte na de toneelschool deel uit van het Noord Nederlands Toneel en richtte daarna met zijn collega en vriend Yorick Zwart TG Nachtgasten en later Barakoeda op. Naast zijn theaterwerk speelde hij ook in diverse televisieseries als De Fractie, Dokter Tinus en Danny Lowinski.

Yorick Zwart was eveneens deel van het Noord Nederlands Toneel en oprichter van Nachtgasten en Barakoeda. Ook speelde Yorick veel rollen voor film en televisie in bijvoorbeeld Spangas, De Jacht, Celblok H en Ramses.

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Korenbeurs en kosten € 10,-. Alvast reserveren is ook mogelijk: bel 010 714 63 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shakespeare college over Hamlet in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws