maandag, 20 juni 2016 11:56

Shakespearecollege in de Korenbeurs

Schiedam - In 2016 is William Shakespeare 400 jaar dood. Naar aanleiding hiervan wordt in de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het gloednieuwe Schiedamse stadsgezelschap De Stokerij, een serie van toneelstukken van Shakespeare behandeld. Deze colleges worden gegeven door Anne Rats, Koen Wouterse en Yorick Zwart en een gastacteur die zelf in het stuk gespeeld heeft, of er dit seizoen in speelt.

Woensdag 29 juni behandelt acteur Aus Greidanus Jr. Richard III van Shakespeare. Een historiestuk over de corrupte, sadistische Richard III van Engeland die na de troonsbestijging van zijn oudere broer Edward alles in het werk stelt, om de koningskroon voor zichzelf op te eisen.

Aus Greidanus Jr. is een acteur pur sang en schittert al jaren in het theater. Hij speelde o.a. bij het Nationaal Toneel, Zuidelijk Toneel Hollandia (o.a. Richard III) en NTGent. Vanaf 2010 maakte hij deel uit van Toneelgroep de Appel waar hij acteerde en regisseerde en in 2013 maakte hij de overstap naar Toneelgroep Amsterdam waar hij in seizoen 15-16 in Kings of Wars speelt, een serie met koningsdrama's met o.a. Richard III. Naast zijn theaterwerk speelde Aus Greidanus Jr. ook in diverse films en televisieseries als Pleidooi, De Vloer op en Keyzer & De Boer Advocaten.

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Korenbeurs en kosten €10,-. Alvast reserveren is mogelijk: bel 010 714 63 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shakespearecollege in de Korenbeurs

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws