donderdag, 05 maart 2015 14:05

Sixties musical Onder de groene hemel in Schiedam

Met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

Onder de groene hemel is een musical over een (on)mogelijke liefde, waarbij de muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh de rode draad vormt. De lijst van hits die de jeugdvrienden in de jaren '60 en '70 maakten is eindeloos en indrukwekkend; stuk voor stuk prachtige liedjes met ijzersterke teksten. Alle bekende hits worden live gespeeld door een band onder leiding van Marcel de Groot. Onder andere René van Kooten, Sophie Veldhuizen en Anne-Mieke Ruyten zijn donderdag 19 maart, om 20.15 uur, te zien in Theater aan de Schie.

De achtergrond
Het verhaal speelt zich af in de jaren 1969-1974: hét hippie-tijdperk. 1969 was het jaar van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel, de bezetting van het Maagdenhuis, de oprichting van de Kabouterpartij en Aktie Tomaat. De Amerikanen landden op de maan en Amsterdam was de hippie-hoofdstad van Europa, met het Vondelpark als 'Magisch Centrum van de wereld'. Er was love & peace en vooral veel flower power! Maar ook onrust; jongeren begonnen zich te roeren, zetten zich af tegen de geldende moraal en de macht van het grootkapitaal. Alles moest anders...

Het verhaal
In Onder de groene hemel vertelt Jimmy (René van Kooten) het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara (Sophie Veldhuizen), een keurige gymnasiaste en Berend (Thomas Cammaert), een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde...?

Onder de groene hemel is geschreven en geregisseerd door Koen van Dijk (Cyrano, AMANDLA! MANDELA) en de muziek is opnieuw bewerkt door Jeroen Sleyfer (Hij Gelooft in Mij, HEMA de musical, Soldaat van Oranje).Alle bekende hits worden live gespeeld door een band onder leiding van Marcel de Groot.

Kaartverkoop
Toegang € 35,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl .

Andere voorstellingen
• Vrijdag 13 maart, The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama – Ricky Koole en Daniël Boissevain
Intens verhaal over liefde en verdriet met Amerikaanse rootsmuziek met nummers van o.a. Johnny Cash en Waylon Jennings.
• Zondag 15 maart, Peter Corry – Voice of Ireland
Ierse vocalist brengt mooie, emotionele en grappige Ierse songs en Schots repertoire ten gehore.
• Woensdag 18 maart, RO Theater – De Zere Neus van Bergerac
De nieuwe familiemusical met onder andere Jack Wouterse en Arjen Ederveen
• Donderdag 19 maart, Ellen Dikker – Groene Vingers
Typetjesspecialist brengt vierde voorstelling en duikt ze in de wondere wereld van bio, eco en oer.

Foto± poster Onder de Groene Hemel, ontwerp- Michel-Rijk- Fotografie- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws