dinsdag, 17 maart 2015 13:49

Skatepark officieel open met demonstraties

Op zaterdag 21 maart wordt het Skatepark (ook bekend als SchiePlaza)  officieel geopend door wethouder Nathalie Gouweleeuw.

Na de plichtpleging om 12.00 zal er een demonstratie worden uitgevoerd door drie aansprekende namen. Robbin de Wit op skateboard, Channon Balorian op BMX en Giorgio Oehlers op inline skates zullen het goede voorbeeld geven.

Daarna is er een competitie voor iedereen die mee wil doen. Er is in totaal 750 euro aan prijzengeld te verdelen. De winnaar van elke discipline rolt naar huis met 250 euro en een prijzenpakket van sponsors.

Het park aan de 's-Gravenlandseweg valt inmiddels al goed in de smaak. Voor het park is volgens Ricardo Paterno inspiratie opgedaan bij populaire skateplekken in China, Amerika en Keulen. Skater en projectmanager bij initiatiefnemer Vijf890 Paterno vult aan: ''Maar er wordt met de kleur rood ook verwezen naar de nabijgelegen brandweerkazerne.

Paterno: ''Omdat het park een aflopende baan heeft rollen de gebruikers vanzelf. Op zich maakt dat de baan wel pittig maar aangezien de obstakels niet heel groot en hoog zijn is het geschikt voor elk niveau.''

Omdat het skatepark in Rotterdam wordt gerenoveerd schijnen veel durfals uit te wijken naar Schiedam!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws