vrijdag, 30 juni 2017 15:05

Sloop Bachplein bedreigt Para Medisch Centrum Schiedam

nieuwe stadsblad

Schiedam - De aangekondigde sloop van het complex Blauwe Brug zorgt voor grote onrust onder klanten en bewoners. Zo dreigt niet alleen stichting Net Niet Genoeg dakloos te worden, ook majorettekorps Juliana verliest haar ruimte en middenin -tussen Blauwe Brug en oude Postkantoor in- dreigt nu ook het Para Medisch Centrum Schiedam de klos te worden. ''Wij willen niet weg, maar juist over de plannen voor nieuwbouw meepraten'', zeggen de fysio's die daar sinds 2005 praktijk houden.

Door Frank Willemse

''Wij blijven hier zitten. Onze locatie wordt niet gesloopt'', zeggen de fysiotherapeuten luid en duidelijk. Het Para Medisch Centrum zit wat verscholen tussen Blauwe Brug en Oude Postkantoor in, daar in Schiedam-Noord. Dat is al zo sinds de maatschap van fysiotherapeuten het oude kruisgebouw in 2005 betrok. Het gedateerde gebouw werd geheel verbouwd tot receptie, behandelkamers en een gymzaal. ''Wij zitten hier uitstekend en willen niet weg'', zeggen Monique van der Woude en Rob de Klerk van PMS.
Ze krijgen regelmatig te horen dat ze hier zo centraal zitten, vlakbij tram en bus en winkelcentrum. En dus zijn er ongerust over weer 'mooie plannen' die gemaakt zijn voor het Bachplein.
Sinds het vertrek van de bibliotheek uit de Blauwe Brug, nu alweer enkele jaren geleden, staat het gebouw leeg. De plek wordt er niet gezelliger op, melden de beide fysiotherapeuten die wijzen op brandgevaar en asbest in wijkgebouw de Blauwe Brug.

''Wij zijn niet tegen sloop en ook niet tegen nieuwbouw maar willen duidelijkheid dat ons pand overeind blijft staan'', zeggen ze.
Zo onredelijk lijkt dat niet. ''Het liefst zouden wij met de gezamenlijke huisartsen van Schiedam Noord komen tot een groot medisch Centrum waar iedereen terecht kan. De gemeente Schiedam zou daarbij het voortouw moeten nemen om zo'n centrum een plek te geven midden in de wijk'', mijmeren de twee. Het PMC wil ook best meepraten en meedenken om na de sloop de vrijgekomen ruimte in te vullen met een beweegtuin. Waar de cliƫnten in de buitenlucht kunnen oefenen met speeltuig als trappetjes en obstakels. Dat zou pas een mooie bestemming zijn.

Voorlopig zien de fysio's de sloop rondom hun locatie met veel zorg tegemoet. Hoe lang gaat de sloop bijvoorbeeld duren? En is er wel een projectontwikkelaar die daar huizen gaat bouwen?
De locatie lijkt na deze zomer misschien weer verdacht veel op die van na 1974 toen dit voormalig kruisgebouw jarenlang moederziel alleen stond op een verder compleet kale vlakte. Groenoord was echter toen nog volop in ontwikkeling.

Monique van der Woude en Rob de Klerk van PMS zijn tevreden met de locatie en willen er niet weg. (Foto: Frank Willemse)

Sloop Bachplein bedreigt Para Medisch Centrum Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws