vrijdag, 31 maart 2017 21:00

Sloop NS Station Nieuwland al gestart

Schiedam - De laatste trein moet vannacht nog gaan rijden op de Hoekse Lijn maar bij NS Station Nieuwland zijn de sloopwerkzaamheden al in gang gezet. Er wordt hard gewerkt aan de ombouw van de Hoekse lijn van trein naar metro.

Mohammed Akkari stuurde ons deze foto en dit verslag: 'Ze zijn bij Station Nieuwland een werkbrug aan het plaatsen zodat ze aan de sloop van het station kunnen werken. De weg eronder is nu in beide richtingen één rijstrook afgesloten. Maar die zullen snel weer opengaan, nadat de brug is bevestigd. Voor fietsers en voetgangers is de weg nog gewoon open.'

PopUpTv rijdt met camera mee op de bijzondere laatste treinrit over de Hoekse Lijn vannacht. Dat verslag ziet u later! 

De komende maanden staat de Hoekse Lijn volledig in het teken van bouwen (april, mei en juni), testen (juli) en proefrijden (augustus).Er komen nieuwe stations, bestaande stations worden gemoderniseerd en de perronhoogte wordt aangepast zodat een gelijkvloerse instap met het metrovoertuig ontstaat. Op alle stations van de nieuwe Hoekse Lijn komen metropoortjes, camera’s en OV-chipkaartapparatuur. Verder wordt er gewerkt aan het spoor en aan de spoorbeveiliging. In september rijdt de Hoekse Lijn als metrolijn B tot tijdelijk station Hoek van Holland Haven. De verlenging naar het nieuwe station Hoek van Holland Strand volgt later.

Schiedam Nieuwland krijgt een tijdelijk metrostation. De bouw van station Schiedam Nieuwland kan niet in vijf maanden gebeuren. Na 1 september 2017 volgt de afbouw van dit station; begin 2018 moet metrostation Schiedam Nieuwland klaar zijn.

Goederenvervoer
Op de Hoekse Lijn vindt al jaren goederenvervoer plaats voor enkele bedrijven die langs de Hoekse Lijn zijn gevestigd. Na de ombouw blijft dit mogelijk tot Vlaardingen Vulcaanhaven. Het goederenvervoer vindt uitsluitend buiten de spitsuren plaats. ProRail bouwt in de ombouwperiode aan het goederenoverdracht-spoor dat even voorbij de Parkweg in Schiedam aansluit op het metronet.

Bouw- en verkeershinder
In de eerste drie maanden vinden de grote bouwactiviteiten plaats. Omwonenden en weggebruikers moeten rekening houden met geluids- en verkeershinder. De aannemer zal zo veel mogelijk overdag werken, maar enige uitloop naar de avond, en soms de nacht, is onvermijdelijk.

Vervangend busvervoer
Gedurende de ombouwperiode zet de RET langs de route Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vervangend busvervoer in.

Sloop NS Station Nieuwland al gestart

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws